Hej Anders

Anders Orshammar är ny säsongsanställd vaktmästare i pastoratet.

Våren betyder att vi får säga hej och välkommen till våra säsongsanställda vaktmästare. Ett nytt ansikte i år är Anders Orshammar.

Anders är född och uppvuxen på Västkusten. Som tonåring jobbade han extra hos en trädgårdsmästare och på den vägen är det. Plantskolor, växthus, blomsteraffär – Anders har gjort det mesta.

- Växter av alla de slag ligger mig varmt om hjärtat. Det är något med marken, något med att odla och vårda som talar så till mig, säger Anders. Om jag inte hade kommit in på trädgårdsbanan så hade jag nog blivit bonde.

1992 kom Anders till Linköping. Om du tycker att han är bekant så kan det bero på att han arbetat på en av de större blomsteraffärerna i Linköping och även ansvarat för alla binderier på en begravningsbyrå. Anders är bosatt i Gammalkil och det är på kyrkogårdarna i Nykil och Gammalkil han främst kommer att jobba.

- Det bästa med jobbet är att få vara ute och ta hand om allt som växer och gror. Det blir också många fina möten med människor som kommer till kyrkogården, det ger jobbet en extra dimension, avslutar Anders.

Totalt har vi fyra säsongsanställda vaktmästare i pastoratet. Förutom Anders är det Oscar Källbom, Christer Castegård och Jarno Lahtinen som även varit hos oss tidigare säsonger. Christer och Oscar arbetar främst i Nykil- Gammalkil medan Jarno finns i Skeda-Slaka.