Förskola i Nykil

Här kan du följa processen kring pastoratets planerade förskola i Nykil.

Uppdatering 11 augusti 2020

Ombyggnaden av Nygården rullar på enligt plan. Vi behöver dock komma lite längre i processen innan vi kan sätta ett definitivt startdatum för förskolan. När startdatumet är satt öppnar också kön som sköts via Linköpings Kommun.

Martin Malmström, f n rektor för Vreta Klosters församlings förskola Hansgården, blir rektor på vår förskola. Martin börjar sin tjänst i september/oktober och vi kommer att presentera honom närmare inom kort. Ansökningstiden för tjänsterna som förskollärare/barnskötare har precis gått ut och vi börjar intervjua i månadsskiftet augusti/september.

Uppdatering 23 juni 2020

Spaden är i jorden och ombyggnaden av Nygården har äntligen startat! Hur det gick till kan du se på den här filmen:

Förskolan har plats för cirka 20 barn och kommer att ha en naturlig koppling till verksamheten i Nykil-Gammalkils församling. Maten lagas av förskolans kock på plats i Nygården och vi kommer att prioritera närproducerade råvaror.

Vi siktar på att starta verksamheten i november. När vi har ett definitivt startdatum kan du anmäla ditt barn till förskolan. Anmälan görs genom förskolekön i Linköpings Kommun. Som det ser ut just nu tror vi att kön kommer att öppna någon gång i början/mitten av september.

Just nu pågår rekrytering av rektor till förskolan. I slutet på juli/början av augusti startar rekryteringen av förskollärare och barnskötare. Vi kommer att annonsera i Corren, JobPlus och här på webben. Tipsa gärna någon du känner som du tror skulle passa för att jobba hos oss.

Uppdatering 19 maj 2020

Nu är det klart att AB Östgöta-Byggen kommer att göra ombyggnationen av Nygården inför starten av förskolan. Vi förbereder byggstart och räknar med att kunna öppna förskolan i början av november.

Rekryteringen av Rektor till förskolan har börjat. När det är klart kommer vi att börja rekryteringen av övriga medarbetare.

Uppdatering 12 mars 2020
Vår förhoppning är att verksamheten ska kunna vara igång sent i höst. När vi har fått svar på de anbudsförfrågningar som kommer att skickas ut i månadsskiftet mars/april återkommer vi med en tydligare och mer detaljerad tidplan.

Uppdatering 17 februari 2020
Nu har kyrkorådet tagit beslut om att fullfölja planerna på nybyggnationen i Nygården och därmed starta pastoratets planerade förskola i Nykil.

Siktet är inställt på att vi ska kunna starta någon gång sent i höst - men tidplanen är inte färdig ännu. Vi återkommer så fort detaljerna har klarnat.

Uppdatering 16 januari 2020
Vi arbetar på för fullt med nya kalkyler och underlag. Mer information kommer i slutet av februari.

Uppdatering 15 november 2019
Äntligen! Nu är bygglovet beviljat och vi kan göra en omstart på planeringsarbetet. Vi återkommer så fort vi vet mer.

Uppdatering 4 september 2019
Kommunen har begärt ytterligare kompletteringar innan vår ansökan om bygglov kan behandlas. Vi ska ta fram det som begärts och återkommer när vi vet vilket datum vår ansökan om bygglov kommer att tas upp.

Nu har vi äntligen fått klarhet i frågorna kring detaljplanen för Nygården och kan lämna in vår ansökan om bygglov. Den kommer att behandlas i byggnadsnämnden i slutet av augusti. Medan vi väntar på det beslutet jobbar vi vidare med en reviderad tidplan för ombyggnaden och rekryeringen av medarbetare till förskolan.