Coronaviruset och vår verksamhet

Coronaviruset innebär förändringar i pastoratets verksamhet.

Informationen på den här sidan uppdateras löpande.

11 augusti 15:30

Från och med 17 augusti börjar vi fira gudstjänst igen i pastoratets kyrkor. Självklart gör vi det i linje med rekommendationer och regler från Folkhälsomyndigheten och Regeringen. Det betyder att vi inte får vara mer än 50 personer i kyrkorummet och att vi tänker på att hålla avståndet. Den som har feber, hosta, snuva eller ont i halsen är välkommen tillbaka en annan dag.

Vi avstår från att fira mässa tillsvidare, men precis som i våras så är du välkommen att kontakta din församlingsherde om du längtar efter mässa. Då löser vi det på ett ansvarsfullt sätt.

Våra grupper för barn och ungdomar startar vecka 36. När det gäller övrig verksamhet för vuxna, soppluncher och caféer fortsätter vårens uppehåll till att börja med i höst. Det enda undantaget är torsdagspromenaderna i Lambohov som fortsätter som under våren och sommaren. Vi följer utvecklingen av riktlinjer och rekommendationer och planerar för att kunna starta upp de delar av verksamheten som är möjliga att genomföra på ett säkert sätt. Följ informationen i Corren och här på webben.

5 juni 08.45

Nu har Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommit med riktlinjer inför sommaren. Det betyder att fram till och med 16 augusti fortsätter vi på samma sätt som vi gjort sedan början av april: En präst eller diakon ber i kyrkan vid de tidpunkter vi skulle firat gudstjänst. Om du vill sjunga dagens psalmer eller läsa dagens texter hemma så kommer de att finnas angivna under respektive gudstjänst i vår kalender här på webben.

14 maj 13.15

Nu är det länge sedan vi firade mässa i våra kyrkor. Längtar du efter en mässa? Då är du välkommen att kontakta din församlingsherde så kan ni tillsammans hitta en lösning för hur det kan ordnas på ansvarsfullt och säkert sätt. Kontaktuppgifter till församlingsherdarna finns längst ner på den här sidan.

28 april 10.30

Sedan i början av april ringer vi i kyrkklockorna och en präst eller diakon ber i kyrkan vid de tidpunkter vi skulle firat gudstjänst. Vi fortsätter på det sättet fram till och med midsommar. Om du vill sjunga dagens psalmer eller läsa dagens texter hemma så kommer de att finnas angivna under respektive gudstjänst i vår kalender här på webben.

2 april 17.00

Vi anpassar oss till de nya riktlinjer som folkhälsomyndigheten tagit fram i syfte att minska smittspridningen.

Det betyder att från och med nu ringer vi i kyrkklockorna och en präst eller diakon ber i kyrkan vid de tidpunkter vi skulle firat gudstjänst. Om du vill sjunga dagens psalmer eller läsa dagens texter hemma så kommer de att finnas angivna under respektive gudstjänst i vår kalender här på webben.

Vi håller våra mötesplatser för barn och ungdomar öppna tillsvidare. Alla annan gruppverksamhet är inställd.

Om du bokat en vigsel eller ett dop hos oss kommer vi att kontakta dig för att se hur vi kan lösa situationen. Vi återkommer med besked om vårens konfirmationsgudstjänster.

25 mars 09.20

Vi fortsätter med de förändringar i verksamheten vi berättade om 18 mars under hela april månad. Utöver det ställer vi in Jazz i Lambohov 5 april.

18 mars 12.00
För att minska risken för smittspridning har vi beslutat att ställa in vissa delar av vår verksamhet. Det gäller t ex alla soppluncher, Ulrika café, Onsdagsträff, Trivselträff och Samtalsgrupp i Skeda. Lambohovscaféet fortsätter som vanligt på torsdagarna men flyttar till Kyrktorget i Lambohovskyrkan och kommer enbart att servera kaffe/te.

I dagsläget kommer våra mötesplatser för barn och unga att fortsätta som vanligt.

Flera förändringar kan komma med kort varsel, så håll dig gärna uppdaterad genom att titta i vår kalender här på webben.

Våra gudstjänster
Vi fortsätter att fira gudstjänst som planerat,  men vid fridshälsningen i mässan avstår vi från handhälsning och annan kroppskontakt. Om vi fikar tillsammans gör vi det enbart med dryck.

Vill du prata med någon?
Om du är orolig och vill prata med någon eller behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta någon av våra präster eller diakoner:

Leif Jarlbjörn - församlingsherde Lambohov

Anna-Karin Thalin Karlberg - församlingsherde Nykil-Gammalkil och Ulrika