Play, digital kyrka

Play Svenska kyrkan i Skövde erbjuder direktsändningar, inspelade gudstjänster, andakter, händelser för barn och du kan lyssna på ljudpoddar.

Direktsändningar och inspelningar från 21/11, 2020 fram till 6 januari-2021

21/11. Direktsändning. Musikgudstjänst. S:ta Helena kyrka. Kl. 17.00.

28/11. Direktsändning. Musikgudstjänst. S:ta Helena kyrka. Kl. 17.00.

29/11. Inspelad gudstjänst 1:a advent. S:ta Helena kyrka. Kl. 11.00.

5/12. Inspelad gudstjänst 2:a advent. S:ta Helena kyrka. kl. 11.00.

5/12. Direktsändning. Finska självständighetsdagen. S:t Matteus kyrka kl. 15.00.

12/12. Direktsändning. Musikgudstjänst. S:ta Helena kyrka. Kl. 17.00.

13/12. Direktsändning. Stipendieutdelning. S:t Matteus kyrka kl. 18.00

19/12. Direktsändning. Musikgudstjänst. S:ta Helena kyrka. Kl. 17.00.

20/12. Direktsändning. De vackraste finska julsångerna. S:t Matteus kyrka kl. 16.00.

23/12. Inspelad Julgudstjänst från Norra Kyrketorps kyrka. Kl. 11.00.

6/1. Direktsändning. Gudstjänst S:ta Helena kyrka kl. 18.00.

Samtliga direktsändningar och inspelningar finns att se på Svenska kyrkan i Skövdes Youtubekanal.

I samband med direktsändningar och inspelade gudstjänster tar vi upp kollekt med Swish till Julkampanjen 2020 ”BRYT EN TRADITION” Swisha din gåva till Julkampanjen via QR-koden eller till 900 1223. Tack för din gåva!

Hej, hej, nu sjunger vi en sång...

Häng med till Däldernas kapell och sångstund med Christina, Hanna  och Kristina. Alla barn och deras vuxna är välkomna till en rolig sångstund!

Lyssna på Poddar!

Lyssna på podden På Nya Vägar

Här samlas poddar med olika teman och ämnen. Först ut är podden som heter ”Någon går bredvid dig...” som diakonerna Carina Björklund, Tina Redin och Ingrid Åberg gör. Ett samtal i fyra delar om och kring temat ensamhet. Välkommen att lyssna!

”Någon går bredvid dig…”

Ensamheten berör oss alla. Att samtala om den och dela tankar - erfarenhet kring den är angeläget. Carina Björklund, Ingrid Åberg och Tina Redin, diakoner i Svenska kyrkan i Skövde har bestämt att göra just det; dela och samtala om ensamhet – och göra det i fyra avsnitt av podden ”Någon går bredvid dig…”
I det första avsnittet är det Carina och Tina, som kommer att prata lite om vad ensamhet är och fundera kring vad ensamheten gör med oss och vad vi behöver för att känna oss mindre ensamma. Musiken i podden är Sv. psalm 90 och spelas av Daniel Jarl.

Andra avsnittet av podden ”Någon går bredvid dig”, tema ensamhet med diakonerna Tina Redin och Carina Björklund. Avsnittets rubrik är "Den upplevda ensamheten" Musiken i podden är Sv.psalm 90 och spelad av Daniel Jarl, musiker i Svenska kyrkan i Skövde.

Här finns alla tidigare poddar samlade.