Norra Kyrketorps gamla kyrka

Ligger idag på ett militärt övningsområde i Skövde.

Kyrkan är en av landets äldsta och byggdes på 1100-talet. Det är en av endast 21 kyrkor i Sverige som har kvar sin ursprungliga halvcirkelformade absid i koret. Kyrkans predikstol är daterad till år 1727 och inredningen med bänkar i kyrkan lär vara från samma tid. Att sitta i 1700-talsbänkar i denna kyrka är en historisk upplevelse, men inte särskilt bekvämt. Kyrkan är sevärd, men p.g.a. sitt ensliga läge mellan Skultorp och Skövde kan den inte hållas öppen för besökare mer än i anslutning till gudstjänster sommartid.

Rymmer 60-70 sittplatser.

Kontakt: 0500-47 65 00