Musik på Billingen

Program för säsongen 2019

Välkommen till en finstämd sommar 2019!

Musik på Billingen hälsar välkommen till ännu en sommar av musikupplevelser i kyrkor kring Billingen. Alltid på en söndag kl 19.00 och alltid utan biljettförsäljning. Men vi är tacksamma för alla ekonomiska bidrag. Du kan ge ditt bidrag i kollekten vid konserten, eller swisha valfritt belopp till 123 459 626 8 och skriv MPB och datum i meddelandefältet. På så sätt är du med och bidrar till fler somrar med Musik på Billingen.

SÖNDAGAR KL 19.00
9 juni – S:ta Helena kyrka
16 juni – Sjogerstad kyrka
23 juni – S:ta Helena kyrka
30 juni – Sjogerstad kyrka
7 juli – S:t Lukas kyrka
14 juli – Häggum kyrka
28 juli – S:t Lukas kyrka
4 augusti – Sjogerstad kyrka
11 augusti – S:ta Helena kyrka

Premiär söndag 9 juni kl.19.00. Förklädd Gud.

S:ta Helena kyrka. Svensk körlyrik. Förklädd Gud komponerad av Lars-Erik Larsson och Wilhelm Stenhammar: Vårnatt, Fantasi nr 1 h-moll S:ta Helena Vokalensemble med ca 50 medlemmar och Skarabygdens symfoniorkester med ett 40-tal stråkmusiker och blåsare från hela Skaraborg. Daniel Jarl – piano, Beatrice Fenelius – sopran, Kalle Sjögren –baryton, Leif Olsson – recitatör, Ewa Hermansson och Reibjörn Carlshamre – dirigenter. Förklädd Gud är en lyrisk svit från 1940 komponerad av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg. Den är ett av den svenska konstmusikens mest älskade verk och skrevs framförallt med radiopublik i åtanke då både Larsson och Gullberg var anställda vid Sveriges radio.

S:ta Helena Vokalensemble