Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Skövde Besöksadress: Kyrkogatan 5, 54130 Skövde Postadress: Box 183, 54124 Skövde Telefon:+46(500)476500 E-post till Svenska kyrkan i Skövde

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Mässa med musik

Mässa med musik

S:ta Helena kyrka onsdagar kl. 18.00. En gudstjänstform där musiken; det sjungna och spelade, har en central roll. Utöver kyrkomusikern är det ofta är det en gästande musiker eller sångare som medverkar med 3-4 musikinslag. Detta kan vara studenter ifrån kulturskolan eller musikgymnasiet, eller andra musiker från församlingen med omnejd. Mässans längd är ca 30-40 minuter och efteråt samlas de som vill till fortsatt gemenskap i kyrkorummet med ett enkelt fika. 

Mässa i Taizéton

S:ta Helena kyrka onsdagar kl. 1800. En enkel vardagsmässa med sånger från det ekumeniska klostret i Taizé på den franska landsbygden. Att sjunga sin bön är ett sätt att söka Gud. Korta melodier som sjungs länge, om och om igen, understryker bönens meditativa karaktär. Sången talar till oss på ett lättfattligt sätt och hjälper till att öppna oss för att lyssna till Gud. En stämningsfull och meditativ gudstjänst.