Vuxenkörer

Änglamark

Änglamark är en fyrstämmigt damkör med hög musikalisk ambitionsnivå. Repertoaren spänner över tidig barock, sentida klassisk körmusik, jazz, musikal och visa - à capella eller till ackompanjemang av piano, slagverk och träblås.

Kören har samarbetat med Anci Hjulström i en scenisk föreställning, Att vara människa, sjungit Bob Chilcotts A Little Jazz Mass med Peter Jansson Trio, Pergolsesis Stabat Mater tillsammans med Scheinkvartetten och Elisabet Hermodssons Disa Nilssons Visor under ledning av Gunnar Eriksson.

För provsjungning - kontakta körens ledare Ewa Hermansson:

S:ta Helena Vokalensemble

S:ta Helena Vokalensemble är en blandad kör med hög musikalisk ambitionsnivå.

Ur repertoaren kan nämnas Requiem av Rutter, Fauré och Mozart, Johannespassionen av Bach, Membra Jesu Nostri av Buxtehude, Sacred Consert av Ellington samt musik av Gjeilo, Jenkins och Lauridsen.

Kören sjunger vid konserter och musikgudstjänster ett par gånger per termin med hela ensemblen (50 medlemmar) och däremellan i fyra mindre ensembler.

För provsjungning - kontakta körens ledare Ewa Hermansson:

Kören S:ta Helena vokalensemble

S:ta Helena kyrkokör

S:ta Helena kyrkokör är en fyrstämmig blandad kör som sjunger vid  mässor och musikgudstjänster i S:ta Helena kyrka. Repertoaren är blandad och framförs ofta till ackompanjemang av piano, bas och träblås.

Välkommen att ta kontakt med körens ledare Ewa Hermansson:

CARMINA

Carmina är en kör för vuxna tjejer i alla åldrar.
Repertoaren är blandad, rätt mycket inriktat på populärmusik och visor.
Kören sjunger 3- eller 4-stämmigt oftast till ackompanjemang av piano och andra instrument.

Carmina tycker om att kombinera sånger och texter till en helhet. Kören har bland annat framfört sångspelet ”Vildhonung” av Tomas Boström samt gjort program med sånger av Ted Gärdestad, Laleh, Leonard Cohen och Bob Dylan. Under flera år har kören även framträtt med ett program med sånger ur musikalen Jesus Christ Superstar.

Är du intresserad av att vara med?
Kontakta körledare Kristina Stridsborg, 0500-47 65 74
kristina.stridsborg@svenskakyrkan.se

Damkören Carmina

MATTEUSKÖREN

Är en 3- stämmig blandad kör som övar i S:t Matteus kyrka, S Ryd.  Kören medverkar vid gudstjänster i S:t Matteus kyrka. Repertoaren är blandad.
Är du intresserad av att vara med så kontakta
Brita Söderberg, körledare
brita.soderberg@svenskakyrkan.se

SKÖVDE GOSPEL

Skövde gospel är en blandad kör för alla åldrar. Repertoaren är främst modern gospel och negro spirituals, men går ibland in i visa och klassisk genre. Notläsning är inte nödvändigt, men ett relativt högt tempo vid inlärning och alla uppsjungningar görs utantill.
Kören sjunger, själva eller tillsammans med andra gospelkörer, vid konserter och musikgudstjänster ca 4 ggr per termin och åker också gärna ut till andra kyrkor utöver det. Kören har en fast kompgrupp med piano, elbas och trummor som är med både vid repetition och uppsjungningar.
Workshops med avslutande konsert är ett återkommande inslag och har gjorts bland annat med körledare Charlotte Ollward, Lasse Axelsson, Joakim Arenius och Gerald T Smith.
För provsjungning – kontakta körens ledare Christine Ödell.
Christine Ödell

BIRGITTAKÖREN