Körsång

Sång och körsång

- är det i nästan alla våra gudstjänster och samlingar. Vi har ofta  musikgudstjänster med sång och musik av alla de olika slag.

Att sjunga i kör är nyttigt för både kropp och själ. Det finns en kör för alla hos Svenska kyrkan i Skövde. Oavsett om du är barn, ungdom, vuxen, van eller ovan sångare finns det en kör som passar dig. Välkommen att sjunga i kör!

Barnkörer S:t Johannes kyrka

JOLO
Torsdagar kl. 14.30-15.30. Start 29/8.
För barn födda 2006-2009.

JOY
Onsdagar kl. 16.00-17.00. Start 29/8.
För barn födda 2010-2012.

Kerstin Lundh

Musiker, Körpedagog

Barnkörer S:t Matteus kyrka

S:T MATTEUS BARNKÖR
Tisdagar kl. 14.45-15.15. 6-8 år. Tisdagar kl. 15.30–16.15  från 9 år-uppåt.
Start den 3/9.

Barnkörer Kyrketorpsgården

STRÖSSEL
Strössel för barn från 6 år-uppåt. Tisdagar kl. 18-19.45.

Kerstin Lundh

Musiker, Körpedagog

Barnkörer Däldernas kapell

KORINTERNA
Korinterna är för barn från 5 år, tisdagar kl. 16.30-17.15. Start 3/9.
KORALLERNA
Korallerna för barn åk 1-4, torsdagar kl. 17.00-17.45. Start 29/8.
CANTICA
Cantica för barn åk 5-7, torsdagar kl. 18.00-18.45. Start 29/8.

Kristina Stridsborg

Musiker, kantor

Ungdomskörer

S:TA HELENA UNGDOMSKÖR
Från 15 år. Start söndag 25/8 kl. 14.30–17.30.
Övning måndagar ojämn vecka kl. 16.00-17.30.
S:ta Helena kyrka med start den 9/9.

Carmina. Damkör

Damkören Carmina

Carmina är en kör för vuxna tjejer i alla åldrar.
Repertoaren är blandad, rätt mycket inriktat på populärmusik och visor.
Kören sjunger 3- eller 4-stämmigt oftast till ackompanjemang av piano och andra instrument.
Carmina tycker om att kombinera sånger och texter till en helhet. Kören har bland annat framfört sångspelet ”Vildhonung” av Tomas Boström samt gjort program med sånger av Ted Gärdestad, Laleh, Leonard Cohen och Bob Dylan. Under flera år har kören även framträtt med ett program med sånger ur musikalen Jesus Christ Superstar.

Torsdagar kl. 19.15-21.15 i Däldernas kapell, start 29/8.

Kristina Stridsborg

Musiker, kantor

Änglamark. Damkör

Damkören Änglamark

ÄNGLAMARK. DAMKÖR

Änglamark är en fyrstämmigt damkör med hög musikalisk ambitionsnivå. Repertoaren spänner över tidig barock, sentida klassisk körmusik, jazz, musikal och visa - à capella eller till ackompanjemang av piano, slagverk och träblås.

Kören har samarbetat med Anci Hjulström i en scenisk föreställning, Att vara människa, sjungit Bob Chilcotts A Little Jazz Mass med Peter Jansson Trio, Pergolsesis Stabat Mater tillsammans med Scheinkvartetten och Elisabet Hermodssons Disa Nilssons Visor under ledning av Gunnar Eriksson.

God körvana, notläsning och eget ansvar för stämrepetition krävs. Inträdesprov. Övar måndagar jämna veckor kl. 18.15-20.45 i S:ta Helena kyrka. Start 19/8.

Birgittakören. Damkör

BIRGITTAKÖREN. DAMKÖR
Måndagar kl. 19.15-21.15. Kyrketorpsgården. Start 2/9.

Annbritt Karlgren

Musiker, kantor, Skultorp

Skövde Gospel - Gospelkör

Skövde gospel är en blandad kör för alla åldrar.

Repertoaren är främst modern gospel och african-american spirituals, men går ibland in i visa och klassisk genre. Notläsning är inte nödvändigt, men ett relativt högt tempo vid inlärning och alla uppsjungningar görs utantill.
Kören sjunger, själva eller tillsammans med andra gospelkörer, vid konserter och musikgudstjänster ca 4 ggr per termin och åker också gärna ut till andra kyrkor utöver det. Kören har en fast kompgrupp med piano, elbas och trummor som är med både vid repetition och uppsjungningar.
Workshops med avslutande konsert är ett återkommande inslag och har gjorts bland annat med körledare Charlotte Ollward, Lasse Axelsson, Joakim Arenius och Gerald T Smith.
För provsjungning – kontakta körens ledare Christine Ödell.

Kören övar i S:t Johannes kyrka onsdagar kl. 19.15-21.45. Start 29/8.

Christine  Ödell

Christine Ödell

S:ta Helena Vokalensemble

Kören S:ta Helena vokalensemble

S:ta Helena Vokalensemble är en blandad kör med hög musikalisk ambitionsnivå.

Ur repertoaren kan nämnas Requiem av Rutter, Fauré och Mozart, Johannespassionen av Bach, Membra Jesu Nostri av Buxtehude, Sacred Consert av Ellington samt musik av Gjeilo, Jenkins och Lauridsen.Kören sjunger vid konserter och musikgudstjänster ett par gånger per termin med hela ensemblen (50 medlemmar) och däremellan i fyra mindre ensembler.

God körvana, notläsning och eget ansvar för stämrepetition krävs. Inträdesprov. Övar torsdagar ojämna veckor kl. 19.00-21.30 i S:ta Helena kyrka. Start 29/8.

För provsjungning - kontakta körens ledare Ewa Hermansson.

Markuskören

MARKUSKÖREN
Övar torsdagar kl. 10.00-11.30 i Norrmalms kyrka. start 29/8.

Suzanne Osmar

S:ta Helena kyrkokör

S:ta Helena kyrkokör är en fyrstämmig blandad kör som sjunger vid  mässor och musikgudstjänster i S:ta Helena kyrka. Repertoaren är blandad och framförs ofta till ackompanjemang av piano, bas och träblås. En kör för alla. Viss körvana krävs. Övar tisdagar kl. 19.00-21.00 i S:ta Helena kyrka. Start 27/8.

Välkommen att ta kontakt med körens ledare Ewa Hermansson:

Norra Kyrketorps kyrkokör

NORRA KYRKETORPS KYRKOKÖR. BLANDAD KÖR
Övar tisdagar kl. 19.15-21.15 i Kyrketorpsgården start 3/9.

Annbritt Karlgren

Musiker, kantor, Skultorp

Häggums kyrkokör

Matteuskören

MATTEUSKÖREN. VUXENKÖR
Är en 3-stämmig blandad kör som övar i S:t Matteus kyrka, S Ryd.  Kören medverkar vid gudstjänster i S:t Matteus kyrka. Repertoaren är blandad. Övar i S:t Matteus kyrka onsdagar kl. 18.00–20.00. Start 4/9.

Norrmalms kyrkas kör

Mera information inom kort.

Suzanne Osmar