en kör sjunger.
Foto: IKON

Sjung i kör

Här finns information om barn, ungdoms och vuxenkörer i Svenska kyrkan i Skövde. Välkommen att sjunga i kör!

Vill du sjunga i kör? Välkommen till en prova på dag!

Lördagen den 20 augusti kl.14.00–17.00 i Kyrketorpsgården i Skultorp.

En dag för dig som gillar att sjunga och gärna vill prova på att sjunga i kör. Kom och prova på en eftermiddag . Du behöver inga förkunskaper- det viktiga är att du vill! Vi bjuder på fika.

Sista anmälningsdag är fredagen den 19/8

Vi som leder den här eftermiddagen är Kristina Stridsborg, Susanne Litborn, Annbritt Karlgren, Brita Söderberg och Kerstin Lundh.

E-posta din anmälan till Kerstin eller Brita. Obs! Skriv i ämnesraden: Prova på dag.

För mer information och anmälan kontakta:
Kerstin Lundh, kerstin.lundh@svenskakyrkan.se, 0500-47 65 69 eller Brita Söderberg, brita.soderberg@svenskakyrkan.se, 0500- 47 65 07.

Körledarna Kerstin Lundh, Kristina Stridsborg, Annbritt Karlgren, Susanne Litborn och Brita Söderberg.

Sång och körsång

- är det i nästan alla våra gudstjänster och samlingar. Svenska kyrkan i Skövde har ofta  musikgudstjänster med sång och musik av alla de olika slag. 

Att sjunga i kör är nyttigt för både kropp och själ. Det finns en kör för alla hos Svenska kyrkan i Skövde. Oavsett om du är barn, ungdom, vuxen, van eller ovan sångare finns det en kör som passar dig. Välkommen att sjunga i kör! Ta kontakt med respektive körledare för mera information.

Barn- och ungdomskörer i Matteus 

Voices

En kör för dig som går i årskurs 1 - 3. Vi träffas i S:t Matteus kyrka  tisdagar kl. 13.30 - 15.15. Vi fikar, pysslar och sjunger och medverkar på gudstjänster i Matteus kyrka men vi sjunger även tillsammans med andra barnkörer exempelvis kördagar och Lucia.
Höstterminen startar den 6 september.

Är du intresserad? Kontakta någon av oss körledare för mer information och anmälan.

Ledare:
Susanne Litborn ,susanne.litborn@svenskakyrkan.se 
Brita Söderberg, brita.soderberg@svenskakyrkan.se

Lights

En kör för dig från 13 år. Vi övar i Matteus kyrka på tisdagar kl. 16.00 - 16.45. dessutom så medverkar vi med sång på gudstjänster i Matteus men vi sjunger också tillsammans med andra körer exempelvis under hösten så har vi stor Luciahögtid i S:ta Helena kyrka. Vi åker på körläger någon gång under året.
Höstterminen startar den 6 september.

Är du intresserad och vill veta mera, anmäla dig så kontakta:

Brita Söderberg, ledare för kören. 
brita.soderberg@svenskakyrkan.se

Barnkörer Kyrketorpsgården

Strössel

Strössel är en kör för flickor och pojkar från 7 års ålder. Vi sjunger, utvecklar rösten och har sångglädje tillsammans. Vi övar onsdagar kl.16-16.45 i Kyrketorpsgården i Skultorp. Några gånger per termin är kören med i gudstjänster i Skultorps församling. Ibland sjunger vi tillsammans med andra barnkörer i pastoratet och har körläger. Tycker du om att sjunga? Kontakta körledaren och kom med!

Barnkörer S:t Johannes kyrka

Jolly

Barnkör/sånggrupp för barn födda 2017-2018. Vi träffas 10 gånger i S:t Johannes kyrka kl. 17.00-17.45 på torsdagar. Jolly är kören för de yngsta sångarna. Vi blandar enkla sånger med lek, dans, rytm och rörelse och någon enstaka gång så pysslar vi. Barnen tränar på det sättet både sitt språk, sin musikalitet, koordination och rörelse i samspel med andra. Varje gång avslutar vi  med en kort samling i kyrkan. Under tiden som Jolly träffas, finns det kaffe för medföljande vuxna i angränsande lokaler. 

2-3 gånger per termin medverkar barnen i gudstjänst och sjunger på Hentorps äldreboende som ligger vägg i vägg med S.t Johannes lokaler.

Välkommen att kontakta Kerstin Lundh för anmälan och mer information. Vi som är ledare för gruppen är körledare Kerstin Lundh och Pedagog Susanne Eklund. 

Joy

En ”flickkör” för tjejer som går i f- klass- t.o.m klass 3. Vi övar i S.t Johannes kyrka onsdagar kl. 16.00-17.00. Vi erbjuder hämtning på Henskolans fritids för den som önskar.

Vi sjunger, dansar och hittar på rörelser som passar till sångerna. Olika musiklekar och vi använder rytminstrument, även musikteori på ett lekfullt sätt. Vi sjunger i gudstjänster 3-4 gånger / termin. Det finns även möjlighet att vara med på barnkörläger, i luciatåg och musikal. Vi samarbetar även med andra barnkörer.

Tycker ni att det låter kul så kontakta gärna körledare Kerstin Lundh!

Körerna Joy och JOJO

JOJO-kören

En ” flickkör ” för tjejer som går i klass 3 och uppåt. Vi övar på onsdagar i S.t Johannes kyrka. Vi börjar med drop-in från kl.14.15.

Vi övar från ca. kl.14.45-15.25. Sedan har man möjlighet att vara kvar och sjunga tillsammans med barnkören Joy och i den kören kan man även hjälpa till som ” körfadder ” Sluttid kl.17.00.

Vi sjunger sånger som handlar om livet, kärlek, Gud och kompisar. Vi övar även på stämmor.

Vi är med ca. 3-4 gånger / termin i gudstjänster och är gärna med i musikaler och luciaframträdanden. Vi sjunger även tillsammans med andra körer i pastoratet. Tycker ni att det låter kul så kontakta körledare Kerstin Lundh.

Johannes-kören

 En gosskör för killar som går i f-klass -t.o.m klass 3. Vi övar på tisdagar kl.15.30-16.30 i S:t Johannes kyrka. Vi erbjuder hämtning på Henskolans fritids, eventuellt hämtning på andra platser om önskas.

Vi kombinerar sång med att lära oss Music Mind Games. “MMG” är ett läromedel i form av kort och markörer som lär ut noter och musikteori på ett roligt sätt. Gå gärna in och läs mer på  musicmindgames.com 

Vi har en åldersindelning på kören och har även olika nivå på MMG. Kontakta oss för mer information om tider och åldersindelningen.

Vi sjunger i gudstjänster 3-4 gånger / termin. Det finns även möjlighet att vara med på barnkörläger, i luciatåg och musikal. Vi samarbetar även med andra barnkörer

Tycker ni att det låter kul så kontakta gärna körledare Kerstin Lundh eller Christine Ödell.

Hitta till S:t Johannes kyrka

Johanneskören

Barnkörer Däldernas kapell

Korinterna

Korinterna är kören för de yngsta sångarna, barn födda 2016-2018. Vi träffas på tisdagar kl. 16.30 i  Däldernas kapell. Vi blandar enkla sånger med lek, dans, rytm och rörelse. Barnen tränar på det sättet både sitt språk, sin musikalitet, koordination och rörelse i samspel med andra. Under tiden som Korinterna träffas, finns det möjlighet för medföljande vuxna och barn att fika och umgås i angränsande lokaler. Välkommen med anmälan till körledare Kristina Stridsborg.

Korallerna

Korallerna är kören för barn födda 2013-2015. Vi träffas på torsdagar kl. 17.00 i Däldernas kapell. Vi sjunger glada, fina, vackra och skojiga sånger som handlar om allt som finns. Vi gör också gärna rörelser och danser som passar till sångerna vi sjunger. Korallerna sjunger framför allt i Däldernas kapell, men även någon gång i S:ta Helena kyrka. Ibland gör vi en musikal tillsammans med andra barnkörer och varje år är vi med i många luciaframträdanden. Intresserad? Kontakta körledare Kristina Stridsborg.

Barnkören Korallerna

Cantica

För barn som går på mellanstadiet, födda 2010-2012 finns kören Cantica. Vi träffas på torsdagar kl. 18.00 i Däldernas kapell Vi sjunger sånger som handlar om livet, kärlek, Gud och kompisar. Vi sjunger i Däldernas kapell och i S:ta Helena kyrka. Cantica är gärna med i musikaler och gör varje år många luciaframträdanden. Vill du vara med? Kontakta körledare Kristina Stridsborg.

Barnkören Cantica

Carmina Damkör

Carmina är en kör för vuxna tjejer i alla åldrar. Repertoaren är blandad, rätt mycket inriktat på populärmusik och visor. Kören sjunger 3- eller 4-stämmigt oftast till ackompanjemang av piano och andra instrument. Carmina tycker om att kombinera sånger och texter till en helhet. Kören har bland annat framfört sångspelet "Vildhonung" av Tomas Boström samt gjort program med sånger av Ted Gärdestad, Laleh, Leonard Cohen och Bob Dylan. Under flera år har kören även framträtt med ett program med sånger ur musikalen Jesus Christ Superstar. Kören övar i Däldernas kapell på torsdagar kl. 19.15. Kontakta körledare Kristina Stridsborg om du är intresserad av att vara med.

Damkören Carmina

Änglamark. Damkör

Kören Änglamark Foto: Tobias Andersson

Änglamark är en fyrstämmigt damkör med hög musikalisk ambitionsnivå. Repertoaren spänner över tidig barock, sentida klassisk körmusik, jazz, musikal och visa - à capella eller till ackompanjemang av piano, slagverk och träblås.

Kören har samarbetat med Anci Hjulström i en scenisk föreställning, Att vara människa, sjungit Bob Chilcotts A Little Jazz Mass med Peter Jansson Trio, Pergolsesis Stabat Mater tillsammans med Scheinkvartetten och Elisabet Hermodssons Disa Nilssons Visor under ledning av Gunnar Eriksson.

God körvana, notläsning och eget ansvar för stämrepetition krävs. Inträdesprov. Kören övar i S:ta Helena kyrka. 

Birgittakören. Damkör

Birgittakören är en damkör som sjunger 3-4 stämmigt. Blandad repertoar alltifrån klassisk körmusik till jazz och visa. Tidigare körvana är önskvärd. Kören övar måndagar kl.19-21 i Kyrketorpsgården, Skultorp. Välkommen!

Skövde Gospel - Gospelkör.

Skövde gospel är en blandad kör för alla åldrar.

Repertoaren är främst modern gospel och african-american spirituals, men går ibland in i visa och klassisk genre. Notläsning är inte nödvändigt, men ett relativt högt tempo vid inlärning och alla uppsjungningar görs utantill.
Kören sjunger, själva eller tillsammans med andra gospelkörer, vid konserter och musikgudstjänster ca 4 ggr per termin och åker också gärna ut till andra kyrkor utöver det. Kören har en fast kompgrupp med piano, elbas och trummor som är med både vid repetition och uppsjungningar.
Workshops med avslutande konsert är ett återkommande inslag och har gjorts bland annat med körledare Charlotte Ollward, Lasse Axelsson, Joakim Arenius och Gerald T Smith. För provsjungning – kontakta körens ledare Christine Ödell.

Kören övar i S:t Johannes kyrka. 

S:ta Helena Vokalensemble.

Kören S:ta Helena vokalensemble

S:ta Helena Vokalensemble är en blandad kör med hög musikalisk ambitionsnivå.

Ur repertoaren kan nämnas Requiem av Rutter, Fauré och Mozart, Johannespassionen av Bach, Membra Jesu Nostri av Buxtehude, Sacred Consert av Ellington samt musik av Gjeilo, Jenkins och Lauridsen.Kören sjunger vid konserter och musikgudstjänster ett par gånger per termin med hela ensemblen (50 medlemmar) och däremellan i fyra mindre ensembler.

God körvana, notläsning och eget ansvar för stämrepetition krävs. Inträdesprov. För provsjungning - kontakta körens ledare Ewa Hermansson. Kören övar i S:ta Helena kyrka. 

Markuskören

Kören övar i Däldernas kapell. Kontakta körledaren för information.

S:ta Helena kyrkokör

S:ta Helena kyrkokör är en blandad fyrstämmigt kör som övar i S:ta Helena kyrka på tisdagar kl. 18.30-20.30 ( med paus 15min. ) En vuxenkör för alla som älskar sång, musik och gemenskap. Vi sjunger blandad repertoar från klassiskt till modernt. Här har du chans att utveckla din sång och röst tillsammans med kören och önskas så erbjuds även individuell sångcoachning. Är du intresserad så hör av dig till Kerstin Lundh så gör vi en röstkoll och du får mer information.

S:ta Helena kyrkokör

Norra Kyrketorps kyrkokör

Norra Kyrketorps kyrkokör är en blandad kör som sjunger 3-4 stämmigt. Blandad repertoar. Kören övar torsdagar kl.13.30-15.30 i Kyrketorpsgården, Skultorp

Häggums kyrkokör

Häggums kyrkokör är en blandad kör som har sin hemvist i Häggums kyrka. Kören sjunger också i andra kyrkor och samarbetar ibland med andra körer och solister. Vi övar tisdagar kl.18-19.30 i Häggums bygdegård eller i Häggums kyrka. Repertoaren är en blandning av körsånger både accapella och med komp från olika genrer och tid. Välkommen att kontakta körledaren om du vill sjunga i kör i vackra Häggum!

Matteuskören. Vuxenkör

Är en 3-stämmig blandad kör som övar i S:t Matteus kyrka, S Ryd.  Kören medverkar vid gudstjänster i S:t Matteus kyrka. Repertoaren är blandad. Matteuskören övar tisdagar kl. 18.00 - 20.00