Konfa

Allt om konfirmation 2019-2020

Det är du och dina funderingar som är viktiga.

Konfirmandtiden är för dig att fundera kring viktiga frågor om livet, Gud och den kristna tron. Det är en tid att upptäcka mer om dig själv och växa som människa. Se konfafilmen här nedan!

”Det har varit kul och jag har fått lära mig nytt” är en vanlig känsla efter ett år som konfirmand i Svenska kyrkan. Att ”ta konfan” kan ge dig ett nytt sätt att se på livet.

Konfagrupper

Det finns flera olika konfagrupper att välja mellan. 2019 - 2020 -års konfirmationstid startar upp underhösten 2019. Du kommer att hitta grupperna som finns att välja mellan och som passar dig bäst med dina intressen. I Skövde och Skultorps församlingar har vi många olika grupper att välja mellan. Gemensamt för alla grupper är samtal om livet, Gud, att alla åker på läger och går på lika många gudstjänster samt är med på gemensamma konfirmandaktiviteter.

Frågor ställer du till:

Johanna Berggren
johanna.berggren@svenskakyrkan.se

Maria Koch
maria.koch@svenskakyrkan.se

Frågor och svar för föräldrar

Är du inte döpt? Är en vanlig fråga. För att konfirmeras behöver du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Skulle du inte vara döpt men vill vara med i en konfirmandgrupp är du så klart välkommen. Under året kommer du dock få ta ställning till om du vill döpas. Det är aldrig försent att bli döpt! Mera svar finns via länken nedan.
svenskakyrkan.se/vanliga fragor och svar

Sär- och träningsskola

Är du intresserad av en konfirmandgrupp för din son/dotter under 2019-2020? Anmälan till konfirmationsundervisning läsåret 2019/2020 har nyss öppnat och vi vill också särskilt sprida information om att vi erbjuder en grupp för de av våra ungdomar som går på sär- eller träningsskola.

Vi vänder oss till alla födda 2005 eller tidigare (som till hösten börjar i åk 8).
Det kan ju vara så att ni missat konfirmationsinbjudan tidigare år eller att det helt enkelt inte har passat. Då finns det en ny möjlighet att vara med.

Vi tycker det är viktigt att erbjuda en konfirmandgrupp, som passar för alla oavsett talanger eller svårigheter. Därför har vi en grupp för ungdomar med särskilda behov, där vi vill anpassa och forma aktiviteterna efter deltagarnas önskemål.

Vi vill vara lyhörda för ungdomarnas egna tankar och göra sådant som de tycker om. Mycket av gruppens aktiviteter bygger på upplevelser av musik, sång och hur vi tillsammans kan upptäcka bibelns olika berättelser, kanske genom drama eller på något annat sätt, som fungerar i gruppen.

Det här är en kravlös gemenskap med mycket skratt och glädje. Vi som har haft förmånen att vara med i den här gruppen av konfirmander tidigare kan bara intyga att den glädje och inspiration, som ungdomarna ger, är fantastisk!

Behöver din son/dotter någon, som är med under konfirmationsträffen, så går det bra, för att allt ska fungera så smidigt som möjligt. Vi startar vår grupp i september och träffas i S:t Matteus kyrka, Ryd, varannan torsdag, udda veckor, från ca 14.30/15.00 beroende på när skolan slutar för dagen. Vi håller på 2 tim och 15 min.

För anmälan - ta kontakt med oss, vi kan också berätta vi mer och svara på dina/era frågor.
Lena Pettersson 0500-476519 (pedagog)

ANMÄL DIG HÄR!

AKTIVA KONFAGRUPPER 2019