Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Skövde Besöksadress: Kyrkogatan 5, 54130 Skövde Postadress: Box 183, 54124 Skövde Telefon:+46(500)476500 E-post till Svenska kyrkan i Skövde

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

S:t Johannes kyrka

Kyrkan ligger i Hentorp. Adress: Gröna vägen 40 b

Denna kyrka är ritad av arkitekt Hans-Erland Heineman och byggdes 1987 i ett unikt samarbete där vårdcentral, äldreboende och kyrka finns under samma tak. Kyrkorummet och lokalerna är ljusa, vackra och inbjudande - och utan trösklar.

Byggnaden utgör på så sätt en bild av tanken att kyrkan är en del i samhället. Det ska vara lätt att gå in i kyrkan och naturligt att vara där. Livet i kyrkan präglas av omgivningen: mycket barn och ungdom, kontakt med skola och omsorg, nära till långsiktiga relationer och delaktighet.

Kyrkorummet präglas av enkelhet, med mjuka linjer och varma färger. I koret hänger en mäktig vinge av konstnären Henrik Allert och sedan en tid även två verk av Ludmila Pawlovska. En unik ljusbärare gjord av konstsmeden Claes Magnusson hjälper till att skapa ett levande kyrkorum, både för gemensamma gudstjänster och den enskildes besök.

Elisabeth Schütz

Svenska kyrkan i Skövde

Kyrkvaktmästare, S:t Johannes, Våmb och S:t Lukas kyrka