Svenska kyrkan i Skövde Besöksadress: Kyrkogatan 5, 54130 SKÖVDE Postadress: BOX 183, 54124 SKÖVDE Telefon: +46(500)476500 E-post till Svenska kyrkan i Skövde

HR-Generalist

SVENSKA KYRKAN I SKÖVDE SÖKER HR-GENERALIST

Tycker du om omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Har du bred kunskap inom HR-området och trivs med frihet under ansvar?

Då kan du vara den vi söker!

VILL DU ARBETA HOS OSS?

Svenska kyrkan i Skövde växer från årsskiftet då ytterligare en församling tillkommer och vi blir ett pastorat med 100-talet anställda. Verksamheten leds av kyrkoherden tillsammans med övriga chefer som ansvarar för olika funktioner över hela pastoratet. Under det senaste året har vi förberett sammanläggningen och känner oss väl förberedda. Vi har goda rutiner inom arbetsmiljöområdet och arbetar kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet utifrån det uppdrag Kyrkoordningen anger.

VAD INNEBÄR DITT ARBETE?

Vi söker dig HR-generalist:

-att fungera som strategisk och operativ samarbetspartner till våra chefer

-att tolka lagar, avtal och policys inom HR-området

-att jobba med rekrytering och rehabilitering, hälso- och arbetsmiljöfrågor samt utbildningar inom området

VEM ÄR DU?

Som person är du positiv och lösningsfokuserad. Du har god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Du har lätt för att bygga relationer och samarbeta med andra. Du drivs av en önskan att utveckla och förbättra, har hög integritet och personlig mognad. Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.

KVALIFIKATIONER

Vi förutsätter att du

-har högskoleutbildning inom HR alternativt annan kvalificerad utbildning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

-har några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR-området.

-har erfarenhet av nära samarbete med chefer i olika slag av HR-frågor.

-behärskar svenska flytande i tal och skrift.

-har vana av att arbeta i HR- och lönesystem.

Det är meriterande om du arbetat med Allmänna bestämmelser (AB) eller liknande kollektivavtal. Det är också meriterande om du har erfarenhet från kyrka och föreningsliv.

VAD ERBJUDER VI?

Du får ett stimulerande och omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i en organisation med sunda värderingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och din arbetsplats blir i Kyrkans hus, centralt i Skövde och nära Resecentrum med tåg och buss.

Tjänsten kommer att tillsättas snarast eller efter överenskommelse.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning 100%

Tjänstgöring: Dagtid måndag-fredag enligt schema.

Ansök gärna så snart som möjligt, senast 18 januari.

YTTERLIGARE UPPLYSNINGAR LÄMNAS AV

Martin Eriksson, kyrkoherde: 0500-47 65 20, martin.eriksson@svenskakyrkan.se

Eva Elfwering, diakon och enhetschef: 0500-47 65 05, eva.elfwering@svenskakyrkan.se

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

KyrkA: Ronny Nygren, 0503-32 387, ronny.nygren@svenskakyrkan.se

Vision: Håkan Gerenmark, 070-650 46 24, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se

Ansökningsformulär HR-Generalist Svenska kyrkan i Skövde.

Vilka för yrket relevanta utbildningar har du? Fyll i dina utbildningar. Har du fler utbildningar fyller du i dem och resterande CV under fältet för CV.

Om ja- vilken för yrket relevant arbetslivserfarenhet har du? Fyll i dina tidigare anställningar, företag och den tidsperiod du varit anställd. Skriv din senaste anställning först. Har du fler anställningar fyller du i dem och resterande CV under fältet för CV.

Behandling av personuppgifter I samband med att du skickar in din ansökan samtycker du till att Skövde pastorat registrerar de uppgifter om dig som du uppger. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom pastoratet och endast i syfte att administrera visat intresse för arbete inom Skövde pastorat. Om du inte anställs gallras uppgifterna ur våra system två år efter att beslutet vunnit laga kraft. Anställs du kommer relevanta uppgifter att sparas. Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att utan kostnad få ett utdrag av de personuppgifter som vi behandlar om dig samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att du kan bevisa din identitet. Du har även rätt att begära rättelse eller komplettering av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Under tiden vi kontrollerar om uppgifterna är korrekta kan du begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Om du har frågor om vår behandling av dina personuppgifter, hör av dig till Lena Pettersson dataskyddsombud på 0500-47 65 19 eller lena.pettersson@svenskakyrkan.se.