Hagelbergs kyrka

Tåstorp

Kyrkan ligger som en freds-oas mitt ute på P4:s stridsvagnsövningsfält där de nya Leoparderna dånar förbi. Dess äldsta delar är troligen från 1100-tal. Tillbyggnader och ombyggnader har skett åtskilliga gånger under årens lopp. I kyrkan finns flera unika inventarier. Altaruppsatsen är stor och sannolikt ett krigsbyte från Sveriges stormaktstid. Den är från senare delen av 1500-talet och har formen av ett skåp med sidodörrar som kan stängas. På dörrarnas baksida är Paulus och Luther avbildade. Nämnas bör också den vackra dopfunten, snidad i trä, från 1700-talet.

Kontakt: 0500-47 65 00.