Svenska kyrkan i Skövde Besöksadress: Kyrkogatan 5, 54130 SKÖVDE Postadress: BOX 183, 54124 SKÖVDE Telefon: +46(500)476500 E-post till Svenska kyrkan i Skövde

Fritidsledare

Skövde pastorat söker

Vikarierande Fritidsledare 100% till barn- och ungdomsverksamheten
Vill du arbeta som Fritidsledare i ett rikt församlingsliv med barn och unga? Vi söker dig som vill förmedla Svenska kyrkans tro och liv till barn och ungdomar. Till verksamheten i Skultorp kommer över 100 barn och ungdomar i veckan. Här och i resten av Skövde pastorat finns aktiviteter för alla åldrar och platser där flera generationer kan mötas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med församlingspedagog i Skultorp ansvara, planera och bedriva barn- och ungdomsverksamhet i Svenska kyrkans regi. Arbetsuppgiften innebär pedagogiskt arbete med fokus på barn och ungdomar i åldrarna 0-13 år. I arbetet ingår även arbete med ungdomar som är 13-18 år. Du arbetar främst i Skultorp men ingår även i det pedagogiska arbetet i hela Skövde pastorat.

Kvalifikationskrav
Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.
Är medlem i Svenska kyrkan.
Har B-körkort.
Meriterande
Fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning
Erfarenhet av arbete i Svenska kyrkan.
Har god kunskap i Svenska kyrkans tro och liv.

Personliga egenskaper
Har god förmåga att samarbeta och kan arbeta självständigt.
Har god initiativförmåga och kan driva ett arbete framåt.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Vikariat längst t.o.m. 30/6 2019.
Omfattning: 100 %, tjänstgöring dagtid och kväll. Helgtjänstgöring kan förekomma.
Tillträde: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
Placering: Skövde.

Skövde och Skultorps församlingar bildar 2019 Skövde pastorat. Organisationen Skövde pastorat är indelad i olika funktionsgrupper och tjänsten ingår i funktionsgruppen Lärande.

Observera att den som blir aktuell för anställning, kommer att ombes visa upp utdrag ur belastningsregistret då arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Din ansökan inklusive personligt brev och CV ska vara inkommen senast den 20/12 2018. Ansökan skickas via e-post tillskovde.forsamling@svenskakyrkan.se.
Ytterligare upplysningar lämnas av
Johanna Berggren, komminister och enhetschef: 0500-47 65 79, johanna.berggren@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare
Vision: Håkan Gerenmark, 070-650 46 24