Diakon

Vill du kombinera landsbygd och stad? Skövde pastorat söker en nyfiken och initiativtagande diakon.

Skövde församling och Skultorps församling bildar från 1 januari en ny enhet, Skövde pastorat. Vi behöver stärka det diakonala arbetet och söker nu en diakon med placering i Skultorp och tjänstgöring även i Hentorp. Båda områden har ett väl utvecklat barn- och familjearbete och står inför ett generationsskifte när det gäller ideellt engagemang.

Diakon 100%
Vi söker nu dig som är vigd diakon eller på väg mot vigning och vill möta människor i alla åldrar, i glädje och sorg.
Vi behöver din hjälp med att inventera vilka behov som finns i de olika sammanhangen och utifrån detta vidareutveckla arbetet med mötesplatser.Enskilda samtal för stöd och rådgivning blir också en viktig del i ditt arbete.Du kommer att finnas med i gudstjänstarbetet för att tillsammans med präst se och möta de behov som finns bland de som möts till gudstjänst.
I ditt ansvar ingår också att leda och utveckla arbete med ideella.Du blir en del i pastoratets gemensamma diakonala arbete där bl.a. samtal om sorg ingår.

Kvalifikationskrav:
Vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning
B-körkort
Vi söker dig som
Är nyfiken, initiativtagande och vill arbeta både på landsbygd och i stad. Du behöver vara bra på, och tycka att det är roligt, att samarbeta med andra. Samtidigt krävs att du har hög integritet och förmågan att självständigt organisera, planera och driva arbetet framåt. Är lyhörd och har god kommunikationsförmåga; även i uppgiften med att biträda människor i kontakt med myndigheter.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. Det är en hållning som Svenska kyrkan i Skövde lutar sig mot och vill hålla högt inte minst i HBTQ-sammanhang.

Anställning:
Anställningsform: Tillsvidareanställning 100%
Tjänstgöring: Dagtid, kvällar och helger enligt schema.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placering: Skultorp, Skövde.

Din ansökan ska vara inkommen senastden 17 februari 2019.  Ansökan görs via ansökningsformuläret på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/skovde/ledigatjanster
Ytterligare upplysningar lämnas av