Däldernas kapell

Adress: Kapellvägen 66

Däldernas kapell är kyrkan för Dälderna, Ekängen, Ulveket, Lillegården och Havstena. Kapellet byggdes redan 1929 och låg då på landet utanför stadsbebyggelsen. På 1980-talet hade bostadsområden vuxit upp runt om kapellet och en tillbyggnad gjordes med lokaler för församlingsarbete för alla åldrar. Kyrkorummet är enkelt och gediget i trä, med krucifix och altare av träkonstnären Eva Spångberg.

Varje vecka samlas föräldrar och barn till öppet hus och också familjegudstjänster på söndagar. Många barn, familjer och ungdomar träffas i kapellet under veckorna. Här finns kör för barn och vuxna. Samlingssalen används ofta till dopkaffe och minnesstunder efter begravningar.