Ett vackert träkors.
Foto: IKON

Andlig vägledning

Alla kan hitta sin väg till Gud. Men man behöver ofta hjälp på vägen. Till detta kan en präst eller en diakon bli en medvandrare, som stödjer din vandring med Gud.

Andlig vägledning

”Människan kommer ibland in i ett mörker som i förstone ter sig outhärdligt.
Men för den som har ögon att se med, sipprar det ner i dessa tunnlar ett överväldigande ljus, ett skimmer från en annan verklighet”
Owe Wikström, ur Det bländande mörkret.

Medvandrarens främsta uppgift är att lyssna, urskilja och stödja din längtan och erfarenhet av Guds tilltal och närvaro. Samtalet börjar som alla andra samtal, där du själv befinner dig. Välkommen att dela tankar kring tro och liv!

Samtal med präst och diakon

Sök gärna en präst eller diakon när du behöver själavård, förbön och andlig vägledning. Ibland kan ett själavårdande samtal leda till bikt.

Bikt

Bikten är ett samtal där man tillsammans med en präst får möjlighet att inför Gud lägga fram det man vill be om förlåtelse för. Vid bikt och enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt. Extern länk till mera information om bikt.

Kontakt: Lena Ehrngren, präst 0500-47 65 62 lena.ehrngren@svenskakyrkan.se

Dagsretreat i S:t Johannes kyrka

Att vara på retreat är att ge sig själv tid, vila och att hämta kraft. På retreaten står själen och andligheten i centrum. Större delen av tiden är du i tystnad. På så sätt får du en möjlighet att lyssna på dina egna tankar. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

Lördagen den 5 december kl. 09.30-15.30 i S:t Johannes kyrka i Hentorp, Skövde

Kostnad 150 kr inklusive frukostfralla, lunch och eftermiddagsfika.
Minst 5 deltagare, max 10. Anmäl dig senast 22 november till någon av nedanstående:

Elisabeth Hellkvist, 0500-496807
elisabet.hellkvist@svenskakyrkan.se

Anna Torbrand George, 0500-47 65 93
anna.george@svenskakyrkan.se

Anna-Lena Johansson, 0500-476594
anna-lena.johansson@svenskakyrkan.se

Mediation i S:t Lukas kyrka

Medveten närvaro-Lugn och ro-Tyst meditation.

Välkommen till S:t Lukas kyrka och en stund för dig! Varannan söndag kl. 17.00  med start den 11 oktober till och med den 20 december finns det möjlighet att komma och meditera tillsammans.

Inga förkunskaper eller anmälan behövs. Vill du veta mer kontakta gärna Anna Torbrand George eller Anna-Lena Johansson.

Anna Torbrand George, 0500-47 65 93
anna.george@svenskakyrkan.se

Anna-Lena Johansson, 0500-476594
anna-lena.johansson@svenskakyrkan.se

Pilgrimer vandrar.
Pilgrimer på vandring Foto: IKON

Pilgrimsvandringar

Just nu inga pilgrimsvandringar.

Livsstegen