Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Gudstjänst

Vi firar gudstjänst varje söndag i Skellefteå landsförsamling. Men vi har även andakter och böner under andra veckodagar Längst ned på sidan hittar du kalendern.

Gudstjänstliv

 Alla är välkomna – unga och gamla, de som är vana gudstjänstfirare och de som är ovana. I gudstjänsten får vi hjälp att tolka våra liv och möta Gud, men gudstjänsten är också ett tecken på och uttryck för kyrkans tro och närvaro i samhället.

Gudstjänstformer

När vi firar gudstjänst i Svenska kyrkan sker det i olika former av gudstjänster, t ex högmässa, söndagsgudstjänst och veckomässa. 

Gudstjänstböcker

Svenska kyrkans gudstjänstböcker är, förutom Bibeln, Den svenska kyrkohandboken, Den svenska psalmboken, Den svenska evangelieboken och En liten bönbok.

I gudstjänstböckerna uttrycks vad kyrkan tror, bekänner och lär. Gudstjänsten ger en bild av både Svenska kyrkans tradition och alla de nya tankar som uttrycks i gudstjänstlivet.

Läs mer om gudstjänst här

Gå till svenskakyrkan.se

Kyrkoåret

Den kristna tron rymmer så mycket viktigt att kyrkan skapat en egen kalender – kyrkoåret. Med hjälp av den minns vi lättare viktiga händelser i Jesu liv och kan göra dem närvarande i vår tillvaro idag.

Kyrkoåret börjar första söndagen i advent och slutar med domsöndagen. Under den tiden firas de tre stora högtiderna: jul, påsk och pingst.

Läs mer om kyrkoåret här

Gå till svenskakyrkan.se

Kommande gudstjänster

I kalendern nedan ser du när vi firar gudstjänst i någon av kyrkorna. Vill du veta vad som händer i bönhusen, hänvisar vi till predikoturerna i lokaltidningen Norran. Du kan även ladda hem den aktuella annonssidan med predikoturen från Skellefteå pastorats webb.

Veckans annonssida i Norran

Gå till annonssidan på Skellefteå pastorats webb