Församlingsexpedition

Ordinarie telefon- och besökstid: måndag - fredag 10.00-12.00. 0910-78 79 02

Expeditionen är öppen för besök måndag - fredag kl. 10.00-12.00 eller enligt överenskommelse. Telefonnummer hit är 0910-78 79 02

Vad du kan få hjälp med på församlingsexpeditionen

• Förmedla kondoleanser till begravningar och hyllningar till födelsedagar mm.
  • Låna dopklänning.
  • Begära inträde i eller utträde ur Svenska kyrkan.

För kyrkogårdsärenden hänvisar vi till Kyrkogårdsexpeditionen. Kontaktuppgifter hittar du längre ned.

Vad du inte kan få hjälp med på församlingsexpeditionen

• Beställa personbevis, göra adressändring, anmäla namn eller namnbyte, ansöka om hindersprövning och så vidare. All folkbokföring hanteras sedan 1991 av Skatteverket.
  • Släktforska.
  • Få utdrag ur kyrkböckerna för särskilda ändamål, till exempel släktutredningar. Det administreras numera av Landsarkivet i Härnösand, (extern länk) som förvarar kyrkböcker och andra handlingar som skapats före år 2000.
  • Boka tid för dop, vigsel eller begravning. Se mer info nedan.

Bokning av dop, vigsel eller begravning

För att boka dop-, vigsel- eller begravningsgudstjänst och lokal för samvaro efteråt ska du vända dig till pastoratets bokningsfunktion på telefon 0910-70 84 04. Du hittar även mer information längre ned på sidan.

Expeditionspersonal

Maria Caxne