Foto: Alex&Martin/IKON

Konfirmation i Skellefteå

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen! Här börjar din resa mot konfirmationen...

visst vill du vara med!

Tusentals ungdomar konfirmeras runt om vårt land varje år. Frågar du någon av dem, så är chansen stor att du kommer att bli peppad att vara med, du också!

Under konfirmationstiden står de stora livsfrågorna i fokus: Varför lever jag? Duger jag  inför andra – är jag värd att älskas? Meningen med livet, vad är det? Finns det en Gud?  Vad är kärlek? Guds kärlek ? Hur kan jag leva mitt liv? Döden, vad kan det vara?  Bibeln, vad finns där som är aktuellt idag? Vem är Jesus, kan han vara en förebild? Här finns gott om plats för både skratt och allvar, gudstjänst och andakt. Vi kommer att ta oss an de olika frågorna genom olika uttrycksom du kan läsa mer om här

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där du bekräftar - säger ja - till ditt dop. Därför ska du vara döpt innan du konfirmeras. Om du inte redan är det, så döps du innan konfirmationsgudstjänsten, kanske på något läger eller tillsammans med din familj.

Här har vi samlat allt du kan tänkas vilja veta om konfirmationen:

Vad konfirmationen handlar om, våra olika konfirmandgrupper och hur man kan kontakta oss som på olika sätt är ansvariga för konfirmandarbetet. Undrar du över något? Hör av dig. Vi svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar!

Allt om konfaperioden 21/22

Skelleftekonfa är ett samarbete mellan Skellefteå Landsförsamling och Skellefteå Sankt Olovs församling. Dessutom presenteras alternativ från EFS Västerbotten och samarbetsprojekt med Stiftelsen Munkviken.