Goda skäl för medlemskap

Över 6 miljoner svenskar är med i Svenska kyrkan. Det finns många goda skäl att vara medlem, så är du inte redan medlem är du välkommen att bli det.

Kyrkans budskap

Vi är ofattbart älskade av Gud. Vi är alla värdefulla och viktiga. Tillsammans delar vi Guds gåva i glädje och ansvar.

Vi möts i livet

Dop, konfirmation, vigsel och begravning är viktiga högtider i livet. Kyrkans olika gudstjänster och mötesplatser ger möjlighet till livsmod, gemenskap och engagemang.

En öppen kyrka

Kyrkan är en rikstäckande och öppen folkkyrka

med rum för alla, tvivlande, sökande och troende.

Vår vision i Skellefteå

”Människor möts i livet som det är, och delar evangeliet i närvaro, öppenhet och hopp, tills hela Guds skapelse är befriad”

Mångåriga kulturskatter

Kyrkans kapell, bönhus och kyrkor utgör ett unikt kulturhistoriskt arv fyllda av livgivande möten i hela landet.

Stor folkrörelse

Kyrkans körverksamhet, musikliv, barn- och ungdomsarbete är omfattande och betydelsefull för många, i alla åldrar.

En kraft i samhället

Kyrkan vill vara en motkraft till allt mer av ökande prestationskrav, konsumtion och miljöförstörelse. Det diakonala arbetet vänder sig särskilt till utsatta och ensamma människor.

Internationellt samarbete

Kyrkan arbetar aktivt med solidaritet och bistånd över hela världen, lokalt och globalt.

Hjälp i nödsituationer

När vi behöver dela livets frågor eller drabbas av personlig kris finns kyrkans olika medarbetare beredda.

Fakta om begravningsavgiften

Alla som är folkbokförda i Sverige betalar en obligatorisk begravningsavgift. Svenska kyrkan har statens uppdrag att bedriva begravningsverksamhet för alla.
I avgiften ingår gravplats på allmän begravningsplats i 25 år, gravsättning, vissa transporter, kremering samt lokal för förvaring, visning och begravningsceremoni med eller utan religiösa symboler.

Vissa utgifter vid en begravning finansieras inte av begravningsavgiften.