Foto: Pixabay

Spotify business läggs ned

Den 31 mars 2019 kommer licensen Spotify Business att försvinna. Det innebär att Spotify inte längre får användas i våra kyrkor utan endast av privatpersoner och i privata sällskap.

Ibland kommer önskemål om att via församlingarnas ljudsystem spela upp egen musik vid gudstjänster och dop, bröllop och begravningar. Från den 31 mars 2019 försvinner licensen Spotify Business, vilket innebär att uppspelning via ett privat Spotify-abonnemang i våra kyrkor och lokaler inte längre tillåts.

Våra musiker är proffs och kan i många fall erbjuda era favoritstycken live! Kontakta musikern i god tid för att tala om era önskemål. Det mesta brukar gå att lösa med framförhållning och planering. I större kyrkor lämpar sig livemusik oftast bäst pga akustiken! Vet ni inte vilken musiker som kommer att spela på er dag, så kontakta bokningen eller den präst ni har det förberedande samtalet med.

Om ni ändå önskar att få ett särskilt stycke uppspelat via församlingens ljudsystem, så kan detta göras via en köpt CD-skiva (inte en som du har bränt själv) eller en nedladdad låt från exempelvis Itunes. Enligt Upphovsrättslagen 21 § har församlingen sedan rätt att spela upp musiken under en gudstjänst - som ju såväl dop, vigsel och begravning är. Vi har rätt att framföra musik på plats (dit räknas, förutom en livs levande musiker, också cd-skiva och nedladdad musik), men vi har inte rätt att framföra streamad musik.

Kom ihåg att tala med präst och musiker i gåd tid om ni har specifika musikönskemål, så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för just er.

Jan Fredriksson, kyrkoherde