Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Skellefteå pastorat Besöksadress: Storgatan 63, 93134 Skellefteå Postadress: Box 376, 93124 Skellefteå Telefon:+46(910)708400 E-post till Skellefteå pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skellefteå Pride 2019

Det drar ihop sig till Skellefteås femte pridefestival. Den äger rum 11-17 februari. Här hittar du Svenska kyrkans programpunkter.

För femte året i rad medverkar församlingarna i Skellefteå pastorat  i pridefestivalen. Veckan inleds med en Regnbågsmässa i Sankt Olovs kyrka på måndagen, 11 februari kl 18.00. Mässan leds av Albin Avander och Ungdomskören under ledning av Sara Johansson medverkar. Efter mässan finns möjlighet att fortsätta umgås och fika tillsammans på Café Canalen i Sankt Olovsgården. Tisdag 12 februari kl 18.30 februari kommer teologen och professorn Jesper Svartvik till Sankt Olovsgården. Han har under många år forskat och undervisat om bland annat bibeltexternas tolkningshistoria. På onsdagen talar han utifrån rubriken Bibeln och HBTQ - går det ihop?  

Jesper Svartvik Bild: Pontus Tideman för Verbum

Torsdag 14 februari står Landskyrkan öppen för Drop in-vigsel. Vi välkomnar både sär- och samkönade par. Läs mer om drop in-vigsel här. Under lördagen, 16 februari, går prideparaden genom stan. Du är varmt välkommen att gå vid vår banderoll för att visa att Svenska kyrkan vill vara en kyrka där alla ska känna sig trygga och välkomna. 

Svenska kyrkan är en gemenskap för alla. Församlingarnas vision är att alla ska känna att i kyrkans sammanhang möts vi i livet – som det är. Det betyder att inga skillnader, på något sätt, ska få sätta gränser. Det är vad vår kristna tro innehåller. Vår viktigaste förebild är Jesus. Han mötte och möter oss människor som vi är, för dem vi är. Mångfald, förlåtelse, befrielse och livsmod utmärker hans framfart. Vi lever i ett öppet samhälle, men samtidigt finns det krafter omkring oss som försöker förminska vissa människors värde. Alla påverkas av detta och skapar grogrund för en otäck samhällsutveckling, där öppenheten hotas. Det ställer vi inte upp på! Låt oss istället, gång på gång påminna om att Störst av allt är kärleken!

Men nu består tro, hopp och kärlek, des­sa tre, och störst av dem är kärle­ken.

1 Kor 13

Jan Fredriksson
Kyrkoherde