Anna vigdes till diakon

Söndagen den 13 juni tog fem diakoner, bland annat Anna Lööf från Skellefteå, och tre präster examen efter ett väldigt annorlunda studieår.

Samtliga välkomnas nu till tjänst i flera av Luleå stifts församlingar. Det var händerna upp i luften när studenterna tilldelades sina intyg i Luleå domkyrka.

Anna Lööf, som nu blir diakon i Skellefteå landsförsamling, har tidigare arbetat som chef inom social- och äldreomsorgen och är glad efter ett år då en stor del av studierna behövts läggas om.

- Att finnas och kunna hjälpa har varit med mig länge, därför började jag studera till just diakon. Diakonin finns för ung som gammal. Vikten och målet är att möta människor och ge dem det de kan behöva. Det är positivt att vi kunnat hitta nya vägar till det under denna pandemikris, säger hon.

Under vigningsgudstjänsten medverkade bland andra biskop Åsa Nyström, domprost Charlott Rehnman tillsammans med studenternas handledare Pär Parbring, stiftsadjunkt och Carina Johansson, stiftsdiakon.

Foto: Alexandra Nyman
Anna Lööf med handledare Carina Johansson, stiftsdiakon.