18-årige Albin ska rösta

Albin Vidmark ska rösta i höstens kyrkoval. – Det ska bli spännande att få rösta, säger han.

18-årige Albin bor hemma hos föräldrarna i Stämningsgården.

– Jag läser sista året på barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet.

I höst ska han för första gången få göra sin röst hörd i ett kyrkoval och den chansen tänker han absolut ta.

– Jag har aldrig fått rösta i något större sammanhang tidigare, så det här är helt nytt för mig.

Varför ska du rösta?

– Jag är ju rätt mycket i kyrkan och på olika saker, så jag tycker att det ska bli kul att få vara med och bestämma lite grann om vad som ska hända i framtiden.

Foto: P-O Sjödin

Han har inte hunnit med att sätta sig in i vad de olika nomineringsgrupperna har för åsikter och tankar om kyrkans framtid i Skellefteå.

– Det är ju ett tag kvar, så jag hinner nog läsa på lite grann.

Svenska kyrkan kom in i hans liv i samband med konfirmationen.

– Jag gick ledarutbildningen efter konfan och efter den började jag vara här mer och mer.

Kvällarna på Canalen i Sankt Olovsgården och andra sammankomster har hängt med sedan dess.

Varför trivs du så bra i kyrkan?

– Det är väl det att jag får verkligen vara mig själv här. Jag får prata av mig och folk lyssnar om jag har problem med någonting. Vi gör också en massa kul upplevelser tillsammans, säger Albin.

Bildtext:

Albin Vidmark tycker att det ska bli spännande att få rösta i höst.