Konfirmation i Kågedalen

Att konfirmera betyder att bekräfta, att säga ja till något. I konfirmationen får du säga ja till dopet, och församlingen får säga ja till dig. Du är viktig, du är betydelsefull som den du är.

Visst vill du vara med!

Tusentals ungdomar konfirmeras runt om vårt land varje år. Frågar du någon av dem, så är chansen stor att du kommer att bli peppad att vara med, du också!

Att vara del i en konfirmandgrupp är att få lära, växa och känna sig värdefull. Du kan få nya kompisar och lära känna dina gamla ännu bättre. Under den här tiden får du höra mer om Gud och Jesus, veta mer om kristen tro och vara med i gudstjänster, andakter, leva lägerliv och mycket, mycket mer. Här finns en möjlighet att fundera och prata om tro och om livsfrågor, tillsammans med kompisar, äldre ungdomar och vuxna. En chans att pröva dina tankar och höra hur andra tänker. Vi bär på många frågor och tillsammans får vi söka svar.

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där du bekräftar - säger ja - till ditt dop. Därför ska du vara döpt innan du konfirmeras. Om du inte redan är det, så döps du innan konfirmationsgudstjänsten, kanske på något läger eller tillsammans med din familj. 

Konfirmation 2022/2023

I år är de du som är född 2008 som får en särskild inbjudan. Men det är aldrig för sent att konfirmera sig!

Så här går det till

Vi träffas ca en gång varannan vecka direkt efter skoldagens slut i Kåge församlingshem, med fika från ca 15.00. Sedan startar vi 15.30 och håller på fram till 17.00. Vid träffarna fikar vi, har avslappning och funderar tillsammans på olika teman.Vi avslutar med ljuständning och en lugn stund.

Läger och konfirmation

Vi åker på två läger, det första är ett ”Prova-på läger” under ett dygn och det andra är lite längre: 

  • Prova-på läger i Kusmark: 15-16 oktober 2022.
  • Längre läger i Munkviken: 24-26 februari 2023
  • Konfirmationshelg 22-23 april 2023.

Anmälan 

 

Informationsträff

Vi bjuder in till ett informationsmöte för vårdnadshavare i Kåge församlingshem den 21 september kl 18.30

Vem kan vara med?

Det är allas rätt att konfirmeras, men det kanske inte sker på samma sätt för alla. Fungerar inte vårt upplägg för dig så finns alternativ i församlingar runt omkring oss och i Luleå stift. Behöver du något eller någon för att få veckoträffarna eller lägren att fungera, så prata med någon av oss, så hittar vi den bästa lösningen för just dig!

Vad kostar det att vara med?

Ingenting under konfirmandtiden kostar pengar. Våra läger är gratis.

Inte medlem?

Är du inte medlem i Svenska kyrkan? Inte döpt? Tillhör du ett annat trossamfund? Du är välkommen i alla fall! Läs mer här.