Foto: Byske-Fällfors församling

Konfirmation i Byske-Fällfors

I alla tider har människor letat efter sanningen med stort S. Det finns mycket mellan himmel och jord som vi inte förstår. Konfirmationstiden ger en chans att fundera på livets frågor.

Visst vill du vara med!

Du är inte ensam om att fundera över livet...

Tusentals ungdomar konfirmeras runt om vårt land varje år. Frågar du någon av dem, så är chansen stor att du kommer att bli peppad att vara med, du också!

Att vara del i en konfirmandgrupp är att få lära, växa och känna sig värdefull. Du kan få nya kompisar och lära känna dina gamla ännu bättre. Under den här tiden får du höra mer om Gud och Jesus, veta mer om kristen tro och vara med i gudstjänster, andakter, leva lägerliv och mycket, mycket mer. Här finns en möjlighet att fundera och prata om tro och om livsfrågor, tillsammans med kompisar, äldre ungdomar och vuxna. En chans att pröva dina tankar och höra hur andra tänker. Vi bär på många frågor och tillsammans får vi söka svar.

Såhär går det till

Vi startar med ett helgläger 18-20 november. Under vårterminen träffs vi under ett antal söndagar och efter skolavslutningen i juni 2023 åker vi till Höga kusten på läger i 6 dagar. Här varvar vi lektioner och andakter med äventyr av olika slag; klättring, båttur, paddling och bad förstås.

Du är välkommen!

Foto: Johanna Bergmark

Det är allas rätt att konfirmeras, men det kanske inte alltid sker på samma sätt. Fungerar inte vårt upplägg för dig, så finns alternativ i församlingar omkring oss och i Luleå stift. Behöver du något eller någon för att få träffarna eller lägren att fungera? Prata med oss så hittar vi den bästa lösningen för just dig!

Vad kostar det?

Du behöver inte betala någonting. Församlingen står för alla kostnader under konfirmationstiden. Däremot kommer du att få bidra med att baka och servera fika vid någon gudstjänst i Byske kyrka.

Mer information om detta ges vid en infoträff för blivande konfirmander och deras vårdnadshavare den 27 oktober 2022.

Inte döpt?

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där du bekräftar - säger ja - till ditt dop. Därför ska du vara döpt innan du konfirmeras. Om du inte redan är det, så döps du innan konfirmationsgudstjänsten, kanske på något läger eller tillsammans med din familj.

Gymnasiekonfirmation? 

Konfirmeras som vuxen? Det är faktiskt ganska vanligt! Kontakta oss så hjälps vi åt att hitta en lösning som passar dig och dina behov.