Meny

Gemensam bön

Vi behöver gemenskap med både varandra och med Gud. Därför vill vi be tillsammans, där du är och på det sätt du kan. Låt oss be tillsammans, varje dag kl.15.

När livet gungar och oron kring om Coronaviruset är en följeslagare, då behöver vi göra något tillsammans. Mitt i livet finns bönen och mitt i livet finns Gud. Bön är att få dela allt med Gud, att få andas med Gud. Andas ut oro, bekymmer, rädsla och smärta och få andas in att Gud finns med i livet och delar allt med oss.

Bön är en möjlighet! Be kan vi alltid göra.

Även om vi inte kan träffas, så kan vi be var vi än befinner oss, i sjuksängen, i bilen, vid skrivbordet eller i mataffären. Tillsammans får vi be om hjälp och be till Gud som alltid lyssna och som alltid är oss nära. Kl 15.00 varje dag ber vi tillsammans, med egna ord, eller så stämmer vi in i kyrkoherde Ulrika Markgrens bön (byt ut jag/mig mot oss om det passar bättre):

Gud, kom mig nära, andas med mig och ge mig lugn mitt i allt som är livet. Gud, du ser all min oro, all rädsla som jag känner. Gud, vad är det som händer? Förbarma dig, Gud.

Bön är en möjlighet. Be kan vi alltid göra.

Gud, kom mig nära i all min ängslan, i all smärta i alla mina frågor och i all kamp.

Tack Gud, för att du alltid är nära mig även om jag inte förstår det.

Gud, jag vill be för alla sjuka, alla som kämpar och inte mår bra. Gud omslut dem alla med din frid. Gud, jag vill be för alla som arbetar i sjukvården, ge dem kraft och fyll dem med kärlek. Hjälp dem, Gud.

Gud, hjälp mig att vila i dig. Tack för att du är mig nära i varje andetag, i varje hjärtslag. Hjälp oss, Gud.

Herre välsigna oss och bevara oss.
Herre låt ditt ansikte lysa mot oss och var oss nådig.
Herre vänd ditt ansikte till oss och ge oss frid.
I Faderns, Sonens och den Heliga andens namn.
Amen.