Frågor och svar om skötselavtal

Vanliga frågor och svar om skötselavtal

Måste jag beställa gravskötsel?

Gravrättsinnehavarna ansvarar för skötseln av den enskilda gravplatsens gravyta och eventuell plantering. Gravrättsinnehavaren kan välja mellan att själv sköta gravplatsens gravyta och eventuell plantering eller ge kyrkogårdsförvaltningen uppdraget att genom ett skötselavtal sköta hela eller del av gravplatsen.

Vad gäller om jag väljer att inte teckna skötselavtal?

Väljer du att inte teckna ett skötselavtal är det gravrättsinnehavaren som ansvarar för att det är snyggt på graven och hålls i värdigt skick.

Får jag välja själv vilka blommor som ska planteras om jag tecknar skötselavtal?

Nej, gemensam plantering varierar med olika alternativ från år till år.

Hur ändrar jag min skötselbeställning?

Genom att kontakta kyrkogårdsförvaltningen kan du teckna ett skötselavtal samt ändra skötselbeställningen. Kontaktuppgifter hittar du längre ned på sidan.

När planteras säsongblommorna?

Sommarblommor planteras 2 veckor före midsommar. Under september månad tas alla sommarblommor bort.

Innan morsdag bör gravlyktor samt andra dekorationer tas omhand för att förbereda för sommarplanteringen. Tacksamt om alla vårplanteringar i kruka så att de kan ställas åt sidan för när sommarblommorna planteras tas vårplanteringen bort.