Foto: Kristina Strand Larsson - IKON

Drop in-dop i Byske 23 april!

Känns det lite mycket att ordna med ett stort kalas? Välkommen på drop in! Lite enklare, lika stämningsfullt och lika mycket ett dop!

Grundtanken är precis som det låter: Drop in!

Även drop-in-dopet är personligt och det passar för barn, ungdomar och vuxna. Liksom vid andra dop kostar inte ett drop-in-dop någonting. Du måste heller inte vara bosatt i just Byske-Fällfors församling för att döpas här. 

Vill du döpa ditt barn, eller dig själv (vuxendop fungerar ju också!) kommer du till Byske kyrka, söndag 23 april från kl. 13.30. Anmälan och registrering sker i hallen och brudkammaren vid huvudingången. Här tilldelas du en doptid och ett samtal med dopprästen sker i anslutning till dopet, här kan även faddrar delta. Det kommer att finnas en lista med psalmer att välja mellan.

Vi har dopklänningar att låna men det går också bra att bli döpt i sina vanliga kläder. Vi bjuder på fika i kyrkan. 

Ta med legitimation  

Det är bara några saker du behöver tänka på i förväg. Om den som ska döpas är under 18 år behöver du uppge barnets personnummer och ta med 

  • Undertecknat samtycke från vårdnadshavare som inte är med vid dopet
  • Samtliga vårdnadshavares legitimation. 

    Den som vill döpas som vuxen ska ta med sin legitimation. Om ni inte är folkbokförda i Sverige, eller saknar personnummer, bör ni tala med prästen i förväg.    SÖNDAG 23 APRIL KL. 13.30 - 16.00
    BYSKE KYRKA

Dop utomhus i vintern. med ett föräldrapar, en bebis och en präst.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

En familj och en präst framme vid dopfunten under ett dop.

Så går en dopgudstjänst till

Dopet kan vara en del i söndagens gudstjänst, eller utformas som en egen dopgudstjänst. Men den följer alltid samma ordning. Här läser du om hur gudstjänsten går till.