Drop in-vigsel

Lite enklare - lika stort! Den 24 september 2022 är det dags igen!

Ni älskar varandra. Och ni hade ju tänkt gifta er. Men det var ju så mycket med det där. Ordna bröllopsfest. Hur stor? Och måste alla bjudas? Ville ni ens ha det så?

Vi vet hur det kan vara. Människor är olika. Somliga vill ha en jättefest och bjuda alla de känner när de gifter sig . Andra vill hålla det enkelt. Och därför vill vi göra det just lite enklare för er, så att ni kan fokusera på det som är det viktiga:
Er kärlek.

Vi ordnar allt - vi har till och med hittat ett datum åt er!

Lördag 24 september 2022
Landskyrkan / Stiftsgårdens kapell

Såhär går det till

Har du friat? Annars har du flera klockrena dagar framför dig att ställa frågan! Blir svaret på frieriet ja (hoppas!!), är det dags att beställa hindersprövning. Det gör ni från Skatteverket. Handläggningstiderna kan variera så ansök så snart som möjligt!

Vad behövs?

Att ni har med giltig hindersprövning och giltiga id-handlingar. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Måste vi ha bröllopskläder?

Om ni med ”bröllopskläder” menar frack och långklänning, så nej. Ni blir precis lika gifta i jeans.  Det viktigaste är att ni känner er bekväma och nöjda i ert val. Det är er dag!

Behöver vi ringar?

Det enda ni egentligen behöver tänka på är att ha en ring, eftersom den har en roll i vigselgudstjänsten. Vigselringen, eller ringarna, är en sluten cirkel och det är en urgammal symbol för evighet och eviga förbund. Prästen läser en bön över ringen, eller ringarna, och brudparet håller gemensamt i den medan de uttalar sina löften.

Bukett då?

Många väljer att ha det men det är absolut inget måste. Känn efter vad som känns bäst för er.

Får vi ha med oss gäster?

Ja, om ni önskar!

Vilken musik kan vi välja?

För att förenkla för er sammanställer vi en lista på musik att välja mellan. Det ni kan välja är ingångsmusik, två psalmer, en solosång och utgångsmusik. Eller så kan ni välja att bli överraskade av våra musiker! En lista på musik att välja på kommer att publiceras här lite längre fram.

På bröllopsdagen

På bröllopsdagen får ni först anmäla er, visa hindersprövningen och få en vigselblankett. Blanketten ni får, lämnar ni sedan till prästen som ska viga er. Ni kan redan här anteckna vilken musik ni önskar. Ni får sedan en ungefärlig vigseltid.

Väl i kyrkan tar er vigselpräst emot er och ni har ett vigselsamtal tillsammans. I samband med detta lämnar ni vigselblanketten och era musikönskemål. Sedan är det bara att andas och vänta in er tur!

Mer detaljer om vart ni ska gå och vilka tider som gäller, kommer längre fram.

Sidan uppdateras löpande