Skarpnäcks församling söker ny ungdomstrainee till servicegruppen

Vill du arbeta i hjärtat av församlingens verksamheter och prova ett omväxlande och praktiskt arbete under 11 månaders traineetjänst?

Ansökningstiden har gått ut och urval pågår.

Kort om Skarpnäcks församling

Skarpnäck är ett stadsdelsområde i Stockholm som löper längst med tunnelbanelinje 17, från Hammarbyhöjden i norr till Skarpnäck och Orhem i söder. Skarpnäcks församling har cirka 40 anställda och tre lokaler i Björkhagen, Bagarmossen och Skarpnäck. Läs mer om församlingen

Om tjänsten

Servicegruppen i Skarpnäcks församling är ett team på 7 personer som jobbar tillsammans för skapa den bästa upplevelsen för alla som besöker eller är en del av församlingens verksamheter. En trainee i servicegruppen kommer få erfarenhet av att arbeta med i stort sett alla församlingens verksamheter; öppen förskola, kyrkliga handlingar som till exempel dop eller begravningar, träffar för daglediga och ungdomskvällar för att nämna några. Att jobba i servicegruppen innebär allt från möblering, matlagning och inköp till att aktivt vara en del av verksamheterna. Du kommer också att arbeta med underhåll av byggnader, inventarier och trädgårdsarbete. Under traineetiden i församlingen får du lära dig mer om Svenska kyrkan och skaffar dig erfarenhet av att tillhöra en arbetsgrupp.

Traineetjänsten är 11 månader och du har avtalsenlig lön. Du kommer att arbeta i hela församlingens område. Du förväntas kunna arbeta med alla typer av verksamheter och vara en aktiv del av arbetslaget. Som en del i servicegruppen är du lika mycket ett ansikte utåt mot besökare som den som löser praktiska uppdrag i bakgrunden, båda lika viktiga för församlingens verksamheter. Du får ta eget ansvar i arbetet - du är med och planerar, du genomför och du följer upp. Ditt arbete ska präglas av att vara en bra förebild, en vilja att utvecklas och att vara en lagspelare.

Vi söker dig som har gått ut gymnasiet, har grundläggande kännedom om Svenska kyrkan samt delar Svenska kyrkans värderingar. Du ska vara beredd att arbeta i hela församlingens geografiska område. Arbetet är delvis förlagt till kvällstid och helger. Därför behöver du vara beredda att arbeta 2–3 kvällar i veckan samt varannan helg. Traineetjänsten är 100% heltid och kommer att kräva helhjärtat engagemang från dig. I gengäld får du ett otroligt roligt och lärorikt år tillsammans med personal och församlingsbor i Skarpnäcks församling. Dessutom är det en ovärderlig introduktion till arbetslivet och en bra start på ditt CV.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta fastighetschef Jenny Asklund, 08-505 815 79 eller jenny.asklund@svenskakyrkan.se

Ansökningstiden har gått ut och urval pågår.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.