Other languages with Google Translate

Kontakt

Skarpnäcks församling Besöksadress: Helsingborgsvägen 51, 12153 JOHANNESHOV Postadress: Malmövägen 51, 12153 JOHANNESHOV Telefon: +46(8)50581500 E-post till Skarpnäcks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om Skarpnäcks församling

Skarpnäcks församling är en församling i Svenska kyrkan med stort hjärta och framtidstro som lever med Gud i varje andetag.

Kort om Skarpnäcks församling

Skarpnäck är en stadsdel i Stockholms kommun, i stadsdelen bor det drygt 45 000 invånare och av dem tillhör cirka 23 000 Svenska kyrkan. Skarpnäcks församling har 43 anställda och verksamheten finns i Bagarmossens kyrka i Bagarmossen, i Markusplatsen på Skarpnäcks allé och i Björkhagen där den vackra Markuskyrkan och församlingens kansli ligger. Budgeten omfattar cirka 40 miljoner kronor.

Församlingens vision
är att verka för det goda samhället och vara närvarande i livets alla skeenden.

Församlingens övergripande mål 2017-20

Att all verksamhet i Skarpnäcks församling är att alla i församlingen år 2020 ska vara frizoner (ögonblick där ojämlikhet upphör) och uppleva evangelistisk glädje.

Församlingens intentioner är:

• att öka delaktigheten genom att stimulera till ideella insatser
  • att stärka relationen till alla som bor i församlingen genom att arbeta med de kyrkliga handlingarna
  • att Skarpnäcks församling ska vara en mer aktiv samhällsröst genom att arbeta med extern kommunikation
  • att arbeta för människan i utsatt het genom att vara en tydlig progressiv samhällsröst
  • att arbeta för mångfald och öppenhet i vårt närområde

Temat för 2018 års verksamhetsplan och budget är ”Delaktighet”

Vi är en folkkyrka, en plats där alla som verkar i församlingen genom sin kallelse har lika värde. Där Guds rike ska utbredas, där människor ska komma till tro, där det finns kristen gemenskap och där skapelsen återupprättas.

Att arbeta i församlingen

Vill du veta vilka som arbetar i församlingen kan du titta under Anställda medarbetare. Är du sugen på att börja jobba i församlingen så kan du se vad som finns tillgängligt under Lediga tjänsteroch om du vill vara en del av församlingen som ideell medarbetare kan du läsa mer om vad det innebär och hitta aktuella uppdrag under Ideella medarbetare.

Följ oss i sociala medier

Du hittar församlingen på Facebook, Instagram och vår kyrkoherde Maria på Twitter

Vill du veta mer om oss?

I dokumenten här nedanför hittar du en massa information om vår verksamhet, till exempel i vår verksamhetsplan och budget och i årsberättelserna. En mycket bra bakgrund till församlingsarbetet hittar du i de diakonala inventeringarna och i informationen om Skarpnäcks församlings utvecklingsprojekt.

Hittar du inte vad du letar efter?
Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss så gör vi vårt bästa för att svara på dina frågor!