Other languages with Google Translate

Kontakt

Skarpnäcks församling Besöksadress: Helsingborgsvägen 51, 12153 JOHANNESHOV Postadress: Malmövägen 51, 12153 JOHANNESHOV Telefon:+46(8)50581500 E-post till Skarpnäcks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Församlingens insamlingsprojekt 2019

Vi hör alla samman! Engagemang för människor i andra länder är en självklarhet. Du kan också vara med och hjälpa människor till ett bättre liv.

Swish och Våra plusgiro- och bankgironummer

Swish: 123 079 36 04
Plusgironummer: 90 01 22-3
Bankgironummer: 900-1223
Inbetalning från utlandet: SWIFT/BIC: NDEASESS IBAN: SE32 9500 0099 6042 0900 1223

Bli månadsgivare!

Se video där ärkebiskop emeritus Anders Wejryd förklarar varför du ska bli månadsgivare. (öppnas i nytt webbfönster)

Församlingens internationella insamlingsprojekt 2019 fokuserar på barnens rätt i Centralamerika

Projektet arbetar för mänskliga rättigheter: ”Alla barn har rätt till ett liv utan våld” P124. I Centralamerika är machokulturen stark och tar sig ofta våldsamma uttryck. Våld och sexuella övergrepp är vanligt och drabbar särskilt flickor och unga kvinnor. Hjälp oss att ge barnen i Centralamerika ett liv fritt från våld!

"alla barn har rätt till ett liv utan våld" (P124)

Många barn i Centralamerika lever under hot om våld och övergrepp. Mord på unga kvinnor ökar stort. Organisationen Claves arbetar för barns rätt till ett liv utan alla slag av våld.

Tillsammans med två yngre kamrater är 15-åriga Isabel Torres ofta på kyrkans ungdomsgård. Där finns en flickgrupp som är inspirerad av Claves.

– Vi har ingenstans att ta vägen efter skolan, därför kommer vi hit. Här lär vi oss att behandla varandra med respekt. Det är bara i kyrkan vi hittar människor som lyssnar på oss ungdomar, säger de.

VACCINATION MOT VÅLD
– Många vuxna har en negativ attityd mot ungdomar. Men vi vill uppmärksamma allmänheten på att det är vår skyldighet som vuxna att behandla unga med respekt, säger Nicolás Iglesias på Claves.

Därför genomför ungdomar regelbundet kampanjer på Claves initiativ, där de unga samtalar med vuxna om att inte kränka eller misshandla barn fysiskt, psykiskt eller sexuellt. Ett ”vaccinationskort” visar att den vuxna tagit emot ”behandlingen”.

UTBILDNING AV BÅDE BARN OCH VUXNA
Claves producerar en mängd material, som på ett lekfullt sätt hjälper barn och unga att hantera svåra situationer, och stärker deras självbild. Claves utbildar också lärare, politiker, socialsekreterare, kyrkoledare, ungdomsledare och andra som har kontakt med barn och unga i sitt arbete. De får lära sig att upptäcka våld mot barn och sexuella övergrepp, hur de kan hjälpa drabbade och arbeta förebyggande.

I projektet ingår bland annat:

• Utbildning av ledare och lärare inom kyrkor, skolor och frivilligorganisationer, för att förebygga och synliggöra sexuellt våld mot barn.
  • Arbete för att lära barnen att sätta gränser. Genom lek lär de sig hitta nycklarna för att kunna berätta om övergrepp och få hjälp.
  • Utbildningsmaterial till förskolor, skolor och fritidsgårdar.
  • Arbete för att flickor ska slippa sexuella trakasserier och våld
  • Läs mer om projektet på Svenska kyrkans internationella webb (öppnas i nytt försnter)

Så här stödjer du projektet:
Vill du vara med och stödja projketet "Alla barn har rätt till ett liv utan våld"? Märk då din inbetalning med P124. SWISH och våra plusgiro- och bankgironummer hittar du uppe till höger på sidan (i mobiltelefoner ser du dem här nedanför).