SKHLM Jazz Trio i Skärholmens kyrka.

Jazzen intar kyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

Jazz har sedan länge varit ett återkommande inslag i församlingens musikaliska utbud. Söndagen den 15 oktober är det dags igen, när SKHLM Jazz Trio bjuder på en garanterat svängig konsert i Skärholmens kyrka.

SKHLM Jazz Trio består av tungviktare från den svenska jazzscenen, som på varsitt håll samarbetat med storheter såsom Toots Thielemans, Mel Lewis, Monica Zetterlund och Jan Allan. På bas hörs Hans Backenroth, bakom pianot finner vi Ulf Johansson Werre och för trumslagandet står Oscar Johansson Werre

Hans, Ulf och den legendariske saxofonisten Hacke Björksten uppträdde ofta i Skärholmens kyrka tillsammans med församlingens körer. Efter Hackes bortgång fortsätter nu Hans och Ulf denna tradition med Oscar och vid detta tillfälle får vi höra trion exklusivt på egen hand.

Konserten sker i samband med Stockholm Jazz Festival.

Söndag 15 oktober kl. 18.00
Skärholmens kyrka, fri entré