Sökes: Församlingspedagog

Nyhet Publicerad

Är du en person som tycker om att leda, strukturera och samordna? Vill du sitta i församlingens ledningsgrupp och vara drivande i utvecklingsarbetet på barn- och ungdomssidan? Sök församlingspedagogtjänsten i Skärholmens församling!

Skärholmens församling ligger i sydvästra Stockholm och består av stadsdelarna Skärholmen, Bredäng, Vårberg och Sätra längs tunnelbanas röda linje (18 minuter från T-centralen). Vi har två kyrkor, Skärholmens kyrka och Bredängs kyrka. Vi är 25 anställda och tillsammans talar vi 24 språk. Över hälften av invånarna i Skärholmen är utrikes födda och det gör oss till en av Sveriges mest mångkulturella och färgstarka församlingar. Här har vi kyrkan mitt i byn och hela världen på torget utanför, och vi trivs som fisken i vattnet!

Just nu saknar vi en pusselbit för att vårt arbetslag ska bli komplett. Vi tänker oss att du är församlingspedagog, att du både vill arbeta operativt med barn och unga och med strategiskt utvecklingsarbete för hela församlingen. Du kommer att ha en samordningsroll både i undervisningsarbetslaget, där alla som arbetar med barn och unga ingår, och i arbetslaget i Bredängs kyrka. Du kommer också att ingå i församlingens ledningsgrupp.

Församlingen är efterfrågad i olika nätverk och sammanhang och vi tänker att du är en viktig person i det utåtriktade arbetet i närområdet, såväl skolkontakter som nätverk i stadsdelens regi.

Vi tror att du är drivande, självständig och engagerad, att du tycker om att hålla i trådarna och att du är väl förankrad i Svenska kyrkans pedagogiska arbete.

Sista ansökningsdag: 27 september.
Tillträde efter överenskommelse.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar.
Frågor om tjänsten ställs till kyrkoherde malin.strindberg@svenskakyrkan.se, tfn 08-680 94 36.
Ansökan skickas via e-post till info.skarholmen@svenskakyrkan.se.

Välkommen med din ansökan!