Foto: Magnus Aronson/Ikon

Så ger du en gåva till "Angela"

Nyhet Publicerad

Många har blivit berörda av Svenska Dagbladets artikel om tvåbarnsmamman Angela, som har sju kronor kvar på sitt konto när hyran är betald.

För att kanalisera människors vilja att bidra till en drägligare tillvaro för Angela och andra familjer i nöd, erbjuder Skärholmens församling möjligheten att bidra via Swish-numret nedan.

123 08 457 35

Vill du att pengarna ska öronmärkas för just Angela – skriv ”Angela” i meddelanderutan. För att även hjälpa andra familjer i nöd, skriv ”Familjer”. Fyllda matvarubutikskort och SL-kort är också betydelsefullt. Om du vill skänka sådana kan du lämna dem till någon av diakonerna i Skärholmens kyrka.

Negra Efendićs artikel i Svenska Dagbladet inleds såhär:

Sju kronor. Så mycket har Angela på sitt konto nu när hyran är betald. Det är fredag och hennes äldsta son, som går i mellanstadiet, undrar om hon kan köpa chips på vägen hem. Det kan hon inte. Den billigaste chipspåsen kostar tio kronor.
– Allt har blivit dyrare, till och med mjölk. Potatis, kyckling – priserna på nästan alla livsmedel har gått upp. Så jag köper det jag kan och har råd med. Ibland blir det bara kokt potatis med lite tomatpuré och olja till middag.

Angela, som egentligen heter något annat, är i 40-årsåldern och ensamstående mamma till två barn. När vi träffar henne i Skärholmens kyrka har hon precis varit på ett omsorgsföretag och lämnat sitt cv. Angela är utbildad undersköterska men har ännu inte fått något arbete. En skada efter en olycka gör att hon inte kan lyfta tungt, vilket begränsar hennes jobbmöjligheter.
– Det är väldigt svårt att få ekonomin att gå ihop. Kyrkan hjälper mig med kläder och skor till barnen. Jag vet inte hur det hade gått annars.

Läs hela artikeln här (betalvägg).