Priset för Årets förnyare i Svenska kyrkan delas i år ut till nätverket Framtiden bor hos.

Nätverket FBHO får pris för sitt mångfaldsarbete!

Nyhet Publicerad

Priset för Årets förnyare i Svenska kyrkan delas i år ut till nätverket Framtiden bor hos oss, som bland annat Skärholmens församling ingår i.

Kyrkans Tidning, tillsammans med Gotlands Kyrkvecka och Visby domkyrkoförsamling, instiftade år 2010 priset Årets förnyare i Svenska kyrkan, vilket delas ut till en person eller grupp som verkat för ”en gränsöverskridande och framåtvänd kyrka och som visar att teologi är en skapande verksamhet – något man gör tillsammans!”.

Priset för årets förnyare i Svenska kyrkan går 2018 till nätverket ”Framtiden bor hos oss” (förkortat FBHO) och Bergsjöns församling.

Johanna Linder, kommunikatör i Vantörs församling och samordnare för nätverket samt representant för Stockholm, tar emot priset tillsammans med Christina Byström, (representant för Göteborg), Ewa-Sofia Gudmundsson (representant för Malmö) och Henrik Törnqvist, församlingsherde i Bergsjöns församling och ordförande i nätverket FBHO. Dessutom finns hela Bergsjöns församling med vid prisutdelningen.

Hej Johanna Linder! Hur känns det att bli utsedd till årets förnyare?
-Det känns jättebra, det är så roligt att vi har fått det här priset! Det är en hedersbetygelse för alla FBHO-församlingar som ständigt jobbar mitt i mångfalden och som ligger i framkant för Svenska kyrkans framtida arbete. Församlingarna i nätverket finns ofta i storstädernas förorter, platser som ofta problematiseras i media och hos allmänheten. Men det vi ser är raka motsatsen. Det är härute hos oss som allting händer och det är här det nya, mångfaldiga samhället växer fram. Det är därför nätverket har det lite kaxiga namnet Framtiden bor hos oss. Vi visar vägen för hela Svenska kyrkan och även för övriga samhället. I augusti kommer det ut en bok från FBHO (Argument förlag) med samma namn: Framtiden bor hos oss.

Text: Tobias Svärd