Delta i Äldrefestivalen!

Nyhet Publicerad Ändrad

Upplevelser och aktiviteter i form av musik, dans, uppträdanden, föreläsningar, information, mat och dryck för dig som bor i Skärholmens stadsdelsnämndsområde och är över 60 år!

Skärholmens församling deltar i ”Äldrefestivalen”. Utöver vårt reguljära utbud, finns några extrainsatta programpunkter särskilt arrangerade för festivalen.

Tisdag 13.00 i Bredängs kyrka

Filmvisning: ”Where Do We Go Now?”
Vi träffas efter soppan och ser på filmen ”Where Do We Go Now?” (arabiska, svensk text). Handling: ”Getter i moskén och kycklingblod i dopfunten. Sådana provokationer skapar friktion i en liten libanesisk by, där kristna och muslimer har levt sida vid sida under en lång tid. Men när spänningarna mellan männen hotar gemenskapen, griper byns kvinnor in. Med kreativa idéer försöker de förhindra den eskalerande konflikten till varje pris.”

Tisdag 13.30 i Bredängs kyrka
Föredrag: Existentiell hälsa
Ola Osbeck, diakon, pratar om existentiell hälsa – om livsmod, livsglädje och livsmening.

Onsdag 12.00 i Skärholmens kyrka
Lunchkonsert: Från sommar till höst
Lyssna till lunchmusik i Skärholmens kyrka – och stanna kanske kvar för en god soppa efteråt? Medverkande: Anna Bysveen och Tetyana Gamar

Onsdag 13.30 i Skärholmens kyrka
Promenad i vackra Skärholmen
Följa med på en gemensam promenad på drygt fem kilometer, något kuperat men i lugn takt. Promenaden tar max en timme. Finns det intresse kan detta bli ett återkommande inslag. Vid regn eller överhängande risk för regn ställs promenaden in. Vi samlas i Skärholmens kyrka.

För fullständigt program, besök http://stockholm.se/skarholmen (uppdateras i slutet av augusti).