Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kropp | Själ

Stilla dag, gymcafé, meditation, jympa – i Skärholmens församling finns många möjligheter till att samla kraft för såväl kropp som själ.

Tisdagar 12.00–12.30 (start: 15 januari, udda veckor)
Meditation i vila och rörelse
Gudrun Khemiri guidar dig under 30 minuter: en sittande övning kallad ”Mantel av lugn”, fyra taiji qigong-rörelser och avslutande egenmassage. Inga förkunskaper behövs. Du kommer att känna dig lugnare och mer koncentrerad efter passet, som kostar 50 kronor. Drop-in. Den 29/1 kl. 12.30 bjuder vi in till vegetarisk sopplunch med bröd, fika och kaka för 40 kronor. Då berättar Gudrun mer om meditation i vila och rörelse och ger övningstips. 
Plats: Skärholmens kyrka
Kontakt: Marie Elias


Tisdagar 14.00 (start: 8 januari)
Kondis och styrka i Bredängs kyrka
Ett gäng kvinnor som träffas varje tisdag och tränar ihop till musik under en timme. Alla rörelser går att anpassa efter vad som passar din kropp och efteråt dricker vi vatten ihop och pratar om livet.
Plats: Bredängs kyrka
Kontakt: Helena Hansson


Onsdagar 16.00 (start: 9 januari)
Skapande och samtal 
Vi träffas en timme på onsdagar och fikar och skapar tillsammans. Det finns möjlighet att måla, sticka, göra armband med mera. 
Plats: Bredängs kyrka
Kontakt: Helena Hansson


Torsdagar 16-20.00 (start: 17 januari)
Gym och café
Välkommen ner i gymmet för en stunds träning. Det finns fika på kyrkbacken. För dig som inte tränat på gym tidigare visar Jonathan gärna hur maskinerna fungerar.
Plats: Bredängs kyrka
Kontakt: Jonathan Alexander


Lördagar 9.30-16.00 (23 februari och 30 mars)
Stilla dag i Bredäng
Välkommen att hitta lugnet på vårens Stilla dagar. Vi börjar och avslutar tillsammans med en andakt. Däremellan är du fri att, i tystnad, måla, skapa, läsa, promenera och om du önskar, njuta av 25 minuters massage. Till lunch serveras en varm soppa och fika finns framdukat under hela dagen. Det finns möjlighet att delta i meditationer och att boka samtal med en präst. Anmälan krävs en vecka i förväg.
Plats: Bredängs kyrka
Kontakt: Helena Hansson