Vill du vara präst på Flämslätt?

Vi söker en stiftsadjunkt till Flämslätts stifts- och kursgård.

Ladda hem annonsen som pdf.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetet innebär att vara gårdens präst. I detta ingår att vara med och skapa en god andlig miljö där gäster och personal kan känna sig hemma. Det innebär att du i olika sammanhang möter gårdens gäster, individuellt eller i grupp. Du är kaplan vid vissa arrangemang och agerar ibland som kursledare.
 Tjänsten hör organisatoriskt till stiftskansliet i Skara där den är placerad vid församlingsavdelningen. Det gör att du också ingår i stiftets team för gudstjänstutveckling och deltar i arbetet med kompetensutveckling. I tjänsten ingår också uppdraget att vara kontaktperson för några pastorat i stiftets samverkansmodell ”Vägen vidare”.
 Arbetet innebär många möten med stiftsgårdens gäster, ofta i form av ganska korta samtal. Därför ska du ha lätt för att umgås med människor i olika situationer, och vara bra på att hantera korta möten. Men du behöver också vara uthållig och kunna skapa långsiktiga relationer.
 Flämslätt är en av landets äldsta stiftsgårdar med 1939 som startår. Under senare årtionden har gården utvecklats till en naturlig mötesplats när det gäller kurser, konfirmandläger, konferenser och andra samlingar. Genom en modernisering av bland annat rum, mat och service är Flämslätt populär också som konferenshotell. Vid gården finns cirka 40 rum med hotellstandard och 80 bäddar av vandrarhemsklass. Läs mer om Flämslätt på gårdens hemsida www.flamslatt.se.
   Du ska vara präst och behöver ha minst fem års erfarenhet av församlingsarbete.

Frågor om tjänsten besvaras av Jacqueline Björnram, chef på församlingsavdelningen 0511-262 28. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Louise Pettersson tel 0511-262 74. Fackliga kontaktpersoner är Lena Ehrngren, KyrkA 0500-47 65 62 och Håkan Gerenmark, Vision, 070-650 46 24.
 Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
 Ansökan i form av personligt brev och CV ska vara inne senast den 26 november och sänds via e-post: skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se.Intervjuer är planerade att ske 8 och 13 december.