Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Vi söker stiftsteolog

Som stiftsteolog får du arbeta med teologisk reflektion, både i relation till församlingslivet och i dialog med omvärlden.

Ladda hem annonsen som pdf-fil.

Du kommer att finnas med i många olika sammanhang, som inspiratör, som kursledare och som författare av texter som ska stimulera eftertanke och samtal. I tjänsten ingår 20 procent egen teologisk forskning som är relevant för Skara stift.
    Rent praktiskt medverkar du i olika aktiviteter. Dit hör fortbildning av kyrkans anställda, framför allt präster. Seminarier och andra samlingar kring teologiska frågor står också på din agenda.
 I arbetet ingår att inspirera till teologiska samtal i olika sammanhang. Du stöder därför stiftets pastorat och församlingar i deras teologiska reflektion och i dialogen med omvärlden. Din insats är dessutom viktig i arbetet med församlingsinstruktioner.
 En viktig del av tjänsten är att vara stöd ett för biskopen i stiftets teologiska arbete. Du får också arbeta med olika slags remisser, och finns med i olika arbetsgrupper och vid arrangemang som stiftet anordnar. Arbetet innebär också att skriva artiklar, bland annat till stiftets olika publikationer.
 Du ska vara prästvigd och vi ser helst att du har disputerat i för tjänsten lämpligt ämne. Du ska ha god förmåga att dela med dig av teologiska kunskaper i tal och skrift på ett sätt som når fram till människor med olika bakgrund och kunskapsnivå.

Mer information lämnas av t.f. stiftsprost Fredrik Hägglund 0511-262 62. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Ida Andersson, HR-generalist,
0511-262 39. Fackliga kontaktpersoner är Lena Ehrngren, KyrkA 0500-47 65 62 och Håkan Gerenmark, Vision,
070-650 46 24.
 Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
 Tjänsten är tillsvidareanställning och 100 procent. Du behöver ha B-körkort. Ansökan med CV skickas till skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se och ska vara inne senast 12 augusti.

en del av Svenska kyrkan

Skara stift är en del av Svenska kyrkan. I stiftet bor omkring 570 000 personer, och drygt 60 procent är medlemmar i Svenska kyrkan. Vid stiftskansliet i Skara arbetar cirka 60 personer med att på olika sätt stödja församlingarnas arbete.