Vi söker stiftsdiakon, 100 %

Som stiftsdiakon får du vara med och stödja församlingarnas utveckling av det diakonala arbetet. Du inspirerar, utbildar och rekryterar, och följer de diakonala frågorna i kyrka och samhälle.

Om tjänsten

Tjänsten som stiftsdiakon är placerad vid stiftskansliet i Skara och bjuder på många spännande uppgifter. Det är ett rörligt arbete som innebär medverkan i olika sammanhang, bland annat på kurser. De huvudsakliga arbetsuppgifterna i rollen består av att:

• Samordna stiftets rekrytering av nya diakoner och ingå i stiftets rekryteringsteam.
• Vara en resurs i församlingarnas utveckling av de diakonala frågorna.
• Inspirera dem som finns med i det diakonala arbetet.
• Ha ett övergripande ansvar för kompetensutveckling inom diakoni.
• Vara informerad om diakonala frågor i kyrka och samhälle.
• I arbetet ingår också uppdraget att vara kontaktperson för några pastorat i stiftets visitationsmodell "Vägen vidare".

Tjänsten hör till avdelningen för kyrkoliv vid stiftskansliet i Skara.

Vi söker

I rollen som stiftsdiakon behöver du ha lätt för att knyta kontakter och skapa goda relationer till olika människor, och vara bra på att entusiasmera och inspirera. Du trivs både med att arbeta i team liksom på egen hand. Vidare är du ansvarsfull och tar egna initiativ till utveckling i ditt arbete. Arbetet kräver att du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska samt att du kan utföra vissa administrativa uppgifter vid dator. Du ska vara vigd diakon i Svenska kyrkan och ha erfarenhet av församlingsarbete. Du behöver ha B-körkort.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde september/oktober eller annan lämplig tidpunkt.
Välkommen med din ansökan senast den 22 maj.
Skicka ditt personliga brev, CV inkl intyg som styrker utbildningsbakgrund, samt diakonbrev, till e-post: skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se.
Intervjuer är planerade att ske på stiftskansliet eller vid behov digitalt den 2 juni.

Frågor om tjänsten besvaras av
Maria Classon, stiftsprost och chef för avdelningen för kyrkoliv tel. 0511-262 18.
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av
Ida Ekendahl, HR-generalist tel. 0511-262 39.
Fackliga kontaktpersoner är:
Madelene Grunnesjö KyrkA, e-post: madelene.grunnesjo@kyrka.se och
Björn Carlstedt Vision, tel. 0511-28530.

Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.