Vi söker skolpräst till Hjo folkhögskola, 100 % tillsvidare

Som skolpräst undervisar du på Hjo folkhögskola och arbetar med själavård och teologi. Du finns också med i Skara stifts arbete med Vägen vidare.

Hjo folkhögskola är en pedagogisk bildnings- och kulturarena lokaliserad i den vackra sommarstaden Hjo. Skolan är en spännande mötesplats med ett brett kursutbud i en utvecklande miljö präglad av mångfald och inkludering. Skolan har ett levande och trevligt internatboende för deltagare. Hjo folkhögskola är en fristående stiftelse som grundats av Skara stift och utbildar bland annat kyrkomusiker och erbjuder kyrkans grundkurs.

Rollen som skolpräst

Som skolpräst undervisar du på kyrkans grundkurs och inom kyrkomusikerutbildningen och du samordnar andaktslivet och verksamheten i kapellet. Du är en stor resurs även som präst i arbetet med själavård och[AC1]  bidrar till att hålla teologiska frågor levande. Du planerar undervisningen med skolans andra skolpräst. Skolprästerna, tillika stiftsadjunkter, har placering vid Hjo folkhögskola men hör organisatoriskt till stiftsorganisationen och avdelningen för Kyrkoliv i Skara. Därför ingår även en del arbetsuppgifter som främjar stiftets arbete i tjänsten. Dit hör att medverka i stiftets kompetensutvecklingsarbete och att vara kontaktperson för några pastorat inom ramen för stiftets arbetsmodell ”Vägen vidare”.

Tjänsten är tillsvidare på heltid, med start enligt överenskommelse.

Vi söker dig

Du är präst och har några års erfarenhet av församlingsarbete. Du har ett genuint intresse för den pedagogik som bedrivs vid en folkhögskola. Om du har vidare pedagogisk erfarenhet eller utbildning som folkhögskollärare är det meriterande. Arbetet innebär möten med många olika människor och därför behöver du ha en öppen, lyhörd och inkluderande inställning. Du har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och att samarbeta med andra. Du har en positiv grundsyn och förmedlar hopp samtidigt som du organiserar och planerar ditt arbete effektivt och självständigt. Vidare har du grundläggande datorvana då det i tjänsten ingår sedvanlig administration, samt B-körkort.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Information om processen

Välkommen att mejla din ansökan (CV, personligt brev och intyg som styrker utbildningsbakgrund samt prästbrev) senast den 21 oktober till skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se. Intervjuer är planerade att ske på Hjo folkhögskola den 2 november och eventuellt sker en uppföljande intervju digitalt den 11 november.

Frågor om tjänsten besvaras av Maria Classon, stiftsprost och chef för avdelningen för kyrkoliv, tel. 0511-262 18 eller Andreas Cederlund, rektor för Hjo folkhögskola, tel. 0503-323 01.
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Ida Ekendahl, HR-generalist, tel. 0511-262 39.
Fackliga kontaktpersoner är: Karin Ekenvi, Lärarförbundet, e-post: karin.ekenvi@svenskakyrkan.se
och Anna-Lisa Saar, KyrkA, e-post: forhandlingsavdelningen@kyrka.se

Läs mer om Hjo folkhögskola på folkhogskolan.com och om Skara stift på svenskakyrkan.se/skarastift.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

behandling av Personuppgifter

I samband med rekrytering behandlar vi personuppgifter.
Här kan du läsa mer om det.