Vi söker musikkonsulent

Skara stift söker en musikkonsulent. Tjänsten ger möjlighet att vara med och utveckla kyrkomusiken och dess roll i församlingslivet.

Ladda hem annonsen som pdf-dokument.

Du får bland annat medverka till att inspirera och fortbilda musiker och andra medarbetare i församlingarna. Du får också vara med och rekrytera nya musiker.
   I tjänsten ingår även att planera och genomföra musikläger och kördagar för barn och unga. Detta sker i samarbete med Svenska Kyrkans Unga. Dessutom är du med i teamet för gudstjänstutveckling och är kontaktperson för några pastorat i stiftets samverkansmodell Vägen vidare. Du spelar också i Skara domkyrka vid stiftets olika arrangemang.

Vi söker dig som
• Har organistexamen, bred musikkompetens och intresse för utveckling av församlingens verksamhet och dess musik.
• Tycker om att arbeta med musik i alla åldersgrupper.
• Är en god musikpedagog och har lätt att få kontakt med människor.
• Har erfarenhet av församlingsarbete och god kännedom om Svenska kyrkan.
• Kan föra kyrkomusikens talan i olika sammanhang.
• Är kreativ, både musikaliskt och administrativt.

Tjänsten är placerad vid stiftskansliet i Skara. Den är på heltid och tillsvidare. Arbetet kräver körkort för bil. Mer information lämnas av avdelningschef Jacqueline Björnram, tfn 0511-262 28. Frågor om tillsättningsprocessen besvaras av personalhandläggare Karin Daudistel 0511-262 39. Facklig företrädare, är Annika Argus, Lärarförbundet, 0392-100 40, 070-842 10 61.
 Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
 Ansökan med meritförteckning skickas till skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se och ska vara inne senast 5 december. Anställningsintervjuer är planerade att ske den 12 och 14 december.