Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vi söker en fastighetshandläggare

Skara stift söker en fastighetshandläggare inom jord och skog. Du kommer att arbeta med köp, försäljning och löpande fastighetsförvaltningsfrågor samt med ständig förbättring av prästlönetillgångarnas fastighetsbestånd.

Tjänsten är placerad vid stiftets egendomsavdelning med tjänsteställe i Skara. Du arbetar i ett team och rapporterar till egendomschef.
 Du ska vara drivande i arbetet att förvalta, effektivisera och digitalisera våra fastighetsprocesser hos bland annat lantmäteriet. Du kommer också att arbeta för att stärka prästlönetillgångarnas biologiska, existentiella, sociala och kulturella värden i nätverk med såväl ideella som kommersiella aktörer.
 Som fastighetshandläggare kommer du att hålla i olika fastighetsrelaterade frågor, initiera och driva projekt samt stödja kollegor som specialist.
 Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, gärna med kompetens inom fastighetsjuridik och jordbruk eller skogsbruk samt med några års erfarenhet av förvaltningsarbete, fastighetsmarknad samt projektledning.
 Arbetet innebär att representera och företräda kyrkan, och du ska därför dela Svenska kyrkans värderingar.

FÖR ATT TRIVAS  i rollen tror vi att du är duktig på att kommunicera och samarbeta. Du ska vara drivande och se möjligheter i utvecklings- och förbättringsarbete. Du ska vara bra på att planera och strukturera ditt arbete. Du behöver vara affärs- och resultatinriktad samt ha lätt för att skapa och utveckla och förvalta goda relationer.
 Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du behöver ha B-körkort. Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
 Fackliga kontaktpersoner är Håkan Gerenmark, Vision, 070-650 46 24 och Nadia Larsson, Naturvetarna, 08 466 24 11. Mer upplysningar om tjänsten lämnas av Gert Adolfson, chef på egendomsavdelningen 0511-262 51. Frågor om ansökningsprocessen besvaras av utredningssekreterare Louise Pettersson 0511-262 74.
 Välkommen med din ansökan via e-post senast den 20 januari till skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser därför fram emot ett personligt brev där du beskriver varför just du passar för den aktuella tjänsten och som medarbetare hos oss på Skara stift. Tillträde sker efter överenskommelse. Intervjuer är planerade att ske 24 och/eller 25 januari.

Förvaltar 41 000 hektar

Skara stift är en del av Svenska kyrkan. Stiftet har omkring 570 000 invånare och nära 65 procent är medlemmar i Svenska kyrkan. Egendomsavdelningen förvaltar Prästlönetillgångarna i Skara stift som utgörs av tillgångar i jord, skog och finansiella placeringar. Den totalt förvaltade arealen uppgår till cirka 41 000 hektar. Arbetet bedrivs affärsmässigt med sikte på långsiktig uthållighet och inom ramen för Svenska kyrkans etiska regler.