Vi söker ekonom

Skara stift söker en kvalificerad redovisningsekonom.

Ladda hem annonsen som pdf-fil

Svenska kyrkan arbetar med att effektivisera kyrkans administrativa processer. Att ha en hållbar förvaltning av resurser ingår som en del av stiftets uppdrag. Till uppdraget hör också att på olika sätt stödja arbetet i kyrkans lokala verksamhet, församlingarna.
   Tjänsten som kvalificerad redovisningsekonom innebär att du dels arbetar med stiftsorganisationens egen ekonomi, dels har uppdrag från församlingar som vill nyttja stiftets tjänster. Detta sker inom ramen för servicebyrån som levererar ekonomiska tjänster såsom budget, bokslut och löpande redovisning samt lönetjänster. Som kvalificerad redovisningsekonom förstärker du teamet som idag består av ett tiotal redovisningsekonomer och lönehandläggare. Teamets samlade uppdrag samordnas av en verksamhetssamordnare.

Hur kommer din arbetsdag att se ut?
Arbetet som redovisningsekonom innebär löpande arbete inom budget, bokslut och årsredovisning, prognoser, deklarationer, redovisning, avstämning, ekonomisk analys, upprättande av statistik, skatteredovisning och ekonomisk redovisning till pensionskassor. Du är också föredragande i ekonomiska ärenden på styrelsenivå. Dessutom ingår ekonomisk förvaltning av stiftelser. Du kommer vara med och utveckla ekonomiarbetet inom stiftsorganisationen och i församlingarna i enlighet med gemensamma arbetssätt och systemstöd i Svenska kyrkan.

Vi söker dig med följande profil
Vi söker dig som har en akademisk examen, gärna civilekonom, eller har motsvarande kunskaper förvärvade genom yrkeslivserfarenhet. Du ska ha arbetat med liknande uppgifter i minst tre år. Det är meriterande om detta skett inom Svenska kyrkan eller annan offentlig verksamhet eller ideell organisation. Du ska ha mycket goda kunskaper i något ekonomisystem samt Excel.
   Som person har du en god social förmåga, är mån om relationer med kollegor och med de som efterfrågar stiftets tjänster. Din naturliga energi och effektivitet smittar av sig på andra och du har även en naturlig fallenhet att ställa upp för kollegor när det finns behov.

Vem trivs här?
Du trivs med ordning och reda, är strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du motiveras av arbetsuppgifter där du få använda din analytiska förmåga. Du stimuleras av att vara delaktig i utvecklings/förändringsarbete i en större organisation. Vidare vill du vara en del av en helhet och att tillhöra ett team, där du arbetar självständigt inom ditt eget ansvarsområde. Det är viktigt att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Är du intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad vid avdelningen för gemensamma funktioner med servicebyrån som är en av fyra avdelningar inom stiftsorganisationen. Avdelningen utgörs av IT, ekonomi, personal och lön, administration och kontorsservice, arkiv/diarium, stöd till förtroendemannaorganisationen samt fastighetsförvaltning. Stiftskansliet i Skara är tjänsteställe.
   Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
    Tillträde till tjänsten sker så snart rätt person kan börja.
    I denna rekrytering samarbetar Skara stift med Badenoch & Clark, Adecco Group. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Lena Köhlin, tel 031-725 45 54. Facklig kontaktperson är Håkan Gerenmark, Vision, 070-650 46 24.
  Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti via Badenoch&Clarks hemsida. Klicka här för att komma till sidan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet varför vi tacksamt ser fram emot ett personligt brev där du beskriver varför just du passar som medarbetare hos oss på Skara stift. Under veckorna 28 – 32 har vi semesterperiod och kommer då inte att ha möjlighet att besvara några frågor.
   Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post. Badenoch & Clark använder videofrågor och tester i sitt urvalsarbete. Intervjuer med slutkandidater kommer att genomföras på stiftskansliet i Skara den 27 augusti.