Var med och rekrytera präster

Vi söker en stiftsadjunkt för rekrytering samt för arbete med styrning, organisation och ledning.

Ladda hem annonsen som pdf

Tjänsten innehåller två huvuduppgifter. I den ena delen ska du samordna och handlägga stiftets rekrytering till prästtjänster. Det innebär fortlöpande kontakter med studenter, prästkandidater och pastorsadjunkter liksom med Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Arbetet sker också i nära samarbete med biskopen. I uppgiften ingår också att vara en del av stiftets samlade rekryteringsteam.
 Du är i denna uppgift en viktig resurs för att ge blivande och nyblivna präster de bästa förutsättningarna att växa in i sin kallelse och sitt uppdrag. Du har också som en viktig uppgift att främja församlingarnas arbete i deras uppgift att vara en viktig rekryterande miljö.
 I den andra delen av tjänsten ingår att samordna och handlägga stiftets arbete med att ge stöd i styrelse-, organisations-, och ledningsfrågor. Detta innebär att leda kurser med förtroendevalda, stödja pastorat i deras arbete med organisationsutveckling samt att samordna stiftets engagemang i kyrkoherde- och ledarskapsutbildningar.
 Arbetet sker både i form av gemensamma kurser, och i form av särskilt anpassade fortbildningar och processer i enskilda pastorat. Du är en viktig del i arbetet med att utveckla pastoratens styrning och ledning.
 I tjänsten ingår också att vara kontaktperson för några pastorat i stiftets samverkansmodell ”Vägen vidare”.

Vi söker dig som har god erfarenhet av uppdraget som präst, gärna i någon form av ledande funktion. Egen fortbildning i organisations- och ledarskapsfrågor samt erfarenhet av projektledning är en merit. I alla delar av uppdraget bidrar du med teologisk reflektion. Du har god förmåga att arbeta i team och att långsiktigt planera olika processer. Du har en god kommunikativ förmåga.
 Tjänsten som är på heltid och tillsvidareanställning är placerad vid stiftskansliet där den hör till avdelningen staben. Tillträde sker 1 mars 2018 eller efter överenskommelse. Tillsättning sker under förutsättning av personaldelegationens beslut.

Frågor om tjänsten besvaras av stiftsprost Peter Lindvall 0511-262 40. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av personalhandläggare Karin Daudistel 0511-262 39. Fackliga kontaktpersoner är Lena Ehrngren, KyrkA 0500-47 65 62 och Håkan Gerenmark, Vision, 070-650 46 24.
 Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
 Ansökan i form av personligt brev och CV ska vara inne senast den 26 november och sänds via e-post: skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se.