Vad händer på torget?

Efter festmässan i Mariestads domkyrka den 25 mars serveras kyrkkaffe på torget - till alla som vill ha! Men det händer betydligt mer än så. Kom och ta del av musik och teater, gå tipspromenad eller pilgrimsvandra - eller ta en kopp kaffe och mingla i folkvimlet! Det ryktas att självaste Martin Luther och hustrun Käthe dyker upp!

När festmässan i kyrkan är slut serveras kyrkkaffe på Nya torget i Mariestad från ca 11.30. På scenen avlöser olika kulturinslag varandra.

Medverkande: Willem-Jan Fens, Jan Wahn, Mariestads Gospel, Annika Pålsson, Monika Hedlund, Kristin Svensson, Ulrika Keidser Flygare, samt biskoparna Åke Bonnier, Sören Dalevi och Medardo Gómez m.fl.

Gå tipspromenad

Delta i Livsloppet och stöd kampen för allas rätt till mat! Rundan är ungefär 2,6 kilometer och går i centrala Mariestad. Mer information om sträckning får du på plats på torget när du köper ditt startkort.

Pris för vuxna: 50 kronor. Barn upp till 12 år deltar gratis och har särskilda frågor att besvara. Priser till de deltagare med flest rätt!

Intäkterna går till Svenska kyrkans fastekampanj ”Maträtten” - för allas rätt till mat.

Start och mål på Nya Torget mellan 11.30 och 13.00.

Prova på pilgrimsvandring

Medan programmet pågår på torget kan du prova på att gå en 45 minuters pilgrimsvandring i centrala Mariestad.  Vandringen leds av Lars Tivemo.

Pilgrimsvandringarna startar på Nya Torget 11.45 och 12.30.