Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Tre nya kantorer välkomnades med sändning och bön

Vid en sändningsmässa togs tre nya kantorer emot i Skara stift på måndagskvällen. Mässan leddes av biskop Åke Bonnier som uppmuntrade de nyutexaminerade kyrkomusikerna att tala tydligt om Jesus i ord, ton och handling.

De tre nya kantorerna som Skara stift välkomnade har utbildats på Hjo folkhögskola. Det är Hanna Åberg som kommer att tjänstgöra i Toarps församling, Stina Andersson som ska arbeta i Hjo pastorat och Elin Johansson som fått tjänstgöring i Norra Billings pastorat.

Biskop Åke predikade över söndagens text ur Matteusevangeliets 28:e kapitel, de rader som ofta kallas ”missionsbefallningen” och vände sig särskilt till de tre nya kantorerna:

- Ni sänds ut att vittna om Jesus. Er kallelse är att leva i relation präglad av kärleken. Ni ska älska Gud över allting och er nästa som er själva. Glöm inte det. Till detta är ni tre och alla vi andra kallade!

Han påminde också om Martin Luthers ord om att musiken är Guds största gåva.

- Att vara kyrkomusiker är att bära ut evangeliet. Det är inte bara präster som förkunnar Ordet. Det gör i högsta grad ni kyrkomusiker också. Så räta på era ryggar, för ni är sända av Gud att förkunna. Och Gud lovar att i det som ni, och vi alla, har kallats till är vi aldrig övergivna.

För en dryg vecka sedan var det präst- och diakonvigning i domkyrkan. Måndagskvällens mässa med sändning och bön för de nya kantorerna är ett sätt att uppmärksamma också kyrkomusikeryrket, som tillsammans med präst, diakon och församlingspedagog hör till de fyra profilyrken som Svenska kyrkans utbildningsinstitut tar särskilt ansvar för.